Hukuk Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen kongre, alanında uzman birçok hukukçuyu İzmir’de buluşturacak. Yargıtay Başkanı A. Nazım Kaynak, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Vedat Ahsen Coşar, HSYK 1.Daire Başkanı İbrahim Okur, Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen ve Ceza Muhakemesi Kanunu hazırlayıcıları Prof. Bahri Öztürk, Prof. Cumhur Şahin, Prof. İzzet Özgenç başta olmak üzere birçok akademisyen, avukat, emniyet mensubu iki gün boyunca konuyu bütün yönleri ile tartışacak.

İzmir Hukuk Kongreleri Gelenek Haline Geliyor

Kongre ile ilgili bilgi veren Hukuk Merkezi Başkanı Av. Metin Özyurt, “Amacımız devam eden Ergenekon, Balyoz, Andıç ve Şike davaları ile son MİT soruşturması çerçevesinde tekrar gündeme gelen yakalama ve tutuklama gibi koruma tedbirlerinin objektif, siyasi çıkar kavgalarının dışında, evrensel hukuk kriterleri referans alınarak bilimsel bir platformda tartışılmasıdır. Bunun için hukuk dünyasının her kesiminden temsilcilerin bir araya gelmesine özen gösterdik. Ayrıca bu kongre ile her yıl İzmir Hukuk Kongresi adı altında ulusal ve uluslararası düzeyde kongreler düzenlemeyi gelenek haline getirme yolunda önemli bir adım daha atmış olduk.” dedi.

İzmir Adliyesi Konferans Salonunda düzenlenecek ve iki gün sürecek kongrede 1.gün Özel Hukuk’ta, 2.gün Ceza Hukuk’unda koruma tedbirleri ele alınacak. Kongre sonunda İzmir Hukuk Kongreleri Danışma Kurulu Başkanı Prof. Oğuz Atalay başkanlığında hazırlanacak sonuç bildirisi kamuoyu ile paylaşılacak. Ortaya çıkan çözüm önerilerinin yeni düzenlemelerde dikkate alınması adına kongrede sunulan tebliğler, Hukuk Merkezi tarafından basılı hale getirilerek yetkili, kişi ve kurumlara gönderilecek.