Türkiye İhracat Kredi Bankası'nın boş bulunan genel müdürlüğüne Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Kaplan atanırken, boş bulunan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üyeliğine Muhammed Emin Özer getirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na ise Zafer Benli'nin ataması gerçekleştirildi. Dış Ticaret Müsteşarlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Selahattin Armanan Vurdu başka bir göreve atanmak üzere görevden alınırken, bu suretle boşalan genel müdürlük koltuğuna Dış Ticarette Standardizasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Tarık Sönmez getirildi.

Atama Kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.'de (Eximbank) boş bulunan Genel Müdürlüğe Hayrettin Kaplan atandı. Kaplan, 1963 doğumlu. Lisansını Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde tamamlayan Kaplan, ardından Boston, Northeastern Üniversitesi'nin İktisat Master programına katıldı ve buradan yükseklisans derecesini aldı. Doktorasını, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde bitirdi. 1987 yılında iş hayatına atıldı. 1987 - 2000 yılları arasında T.C. Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıplar Kurulu'nda Bankalar Yeminli Baş Murakıbı olarak, 2000 - 2006 yılları arasında Türkiye Finans Katılım Bankası'nda Genel Müdür Yardımcısı olarak, 2006 - 2010 yılları arasında ise Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası'nda Başkan olarak görev yaptı. Kaplan, 2010 yılından beri Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu.

-SERBEST BÖLGELERE SÖNMEZ-

Dış Ticaret Müsteşarlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürü Selahattin Armağan Vurdu başka bir göreve atanmak üzere görevden alınırken, bu suretle boşalacak olan Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü'ne Dış Ticarette Standardizasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Tarık Sönmez getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdür Yardımcılığı'na, Bakanlık Müşaviri Dr. Dilek Hande Binnet atanırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na Zafer Benli'nin asaleten ataması yapıldı. Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hatipoğlu bu görevinden alınırken, bu suretle boşalacak olan Yönetim Kurulu Üyeliğine Zafer Benli'nin ataması yapıldı. Benli 2008 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na vekaleten atanmıştı. SPK'da boş bulunan üyeliğe Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği tarafından aday gösterilen Muhammed Emin Özer atandı.

-TÜİK'TE ATAMALAR-

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığında açık bulunan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Daire Başkanlığına, Tarım ve Çevre İstatistikleri Daire Başkanı Murat Tunçel atanırken, bu şekilde boşalan Tarım ve Çevre İstatistikleri Daire Başkanlığı'na ise Trabzon Bölge Müdürü Sebahattin Sarı, Trabzon Bölge Müdürlüğüne Van Bölge Müdürü Hakan Göregen, Van Bölge Müdürlüğüne ise matematikçi İlhan Tarlacı'nın atamaları yapıldı.

-HESAP UZMANLARININ ATAMALARI YAPILDI-

Maliye Bakanlığı hesap uzmanlıklarına yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren hesap uzman yardımcıları Abdullah Altınörs, Veysel Tekin, Ali Külüş, Adem Bilgili, Erdal Güleç, Barış Kayacan, Ferhat Demirtaş, Alper Cihad Demir, Dursun Küçükaslan, İlyas Emre Yayla ve Tevfik Nas'ın atanmaları gerçekleştirildi.

-BASIN İLAN KURUMU GENEL KURULU'NA ATAMALAR-

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nda boşalan temsilciliklere yapılan atamalar ise şöyle: Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Budak, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Adli İşler Yardımcısı Orhan Köprü, Polis Akademesi Başkanı Zühtü Arslan, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Seyit Ahmet Baş, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Saim Parlak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müfettişi Göksel Gündaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Faruk Şahin, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya.(ANKA)
(HGS/ÖMR)