Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Hakan Tokbaş, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

TBMM, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, BTK ve Doğuş Üniversitesinin düzenleyici kurulunda bulunduğu, Tüketici Hukuku Enstitüsü tarafından geleneksel olarak düzenlenen tüketici hukuku sempozyumları bu sene 21-22 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul’da yapılacaktır.

Avrupa Birliği direktifi ile paralel düzenlenen son tüketici kanun tasarısının görüşülüp muhtemelen yasalaşacağı bu ay içinde üçüncüsü yapılan Tüketici Hukuku Sempozyumu, tüketici hukuku alanındaki eksiklikleri gideren ve tüketici hukukuna yön veren bir yapıya sahiptir.
 
Özellikle bankacılık sektörü, telekomünikasyon sektörü, otomotiv sektörü ve inşaat sektörünün sınırları bu sempozyumda çizilmektedir. Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan sempozyumda yeni tüketici hakları tartışılacak ve tüketici hukukunun ilkleri konuşulacaktır.

Sektörün ve tüketicilerin kalbi, tüketici hukukunun gelişmesine katkıda bulunan ve tüketici hukukuna saygılı olan çeşitli kuruluşların desteklediği bu sempozyumda atacaktır. Kamuoyunun şimdiden merakla beklediği sempozyuma kayıtlarımız devam etmektedir.

Sempozyuma katılmak isteyenler http://www.isocl2013.com internet adresindenden detaylı bilgiye ulaşabilecekler.