12 Temmuz’daki seçimin ardından 4 aydır atama yapılmayan rektörlük koltuğunun yeni sahibi olan Prof. Dr. Özkan, Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan 3 kişilik listenin birinci sırasındaydı. 

ROBOTİK TEDAVİ UZMANI
Cumhurbaşkanlığı’ndan dün akşam yapılan açıklamada “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Mehmed Özkan’ı atamışlardır” denildi.

Prof. Dr. Özkan, 1986’da Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü’nden mezun oldu. Vanderbilt Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktorasını yaptı. 1995’ten bu yana üniversitenin Biyomedikal Enstitüsü’nde görev yapan Özkan, 2012-2016 yılları arasında rektör danışmanı, Ağustos 2016’dan bu yana da araştırmadan sorumlu rektör yardımcısı olarak görev yaptı. “Intelligent Robotics” laboratuvar yöneticisi olarak ABD, Japon endüstriyel projelerinde ve NIH destekli projelerde görev alan Prof. Özkan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın da kardeşi. 

Özkan, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan ve tutuklanan ve daha sonra bırakılan Yrd. Doç. Esra Mungan için Rektör Prof. Dr. Barbarosoğlu ile birlikte dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü.

ESKİ REKTÖRDEN VEDA: AKADEMİK HAYATIMI NOKTALIYORUM

Eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu şu açıklamayı yaptı: “40 yılı aşkın süredir öğrenci, öğretim üyesi ve idareci olarak çeşitli düzeylerde katkıda bulunduğum üniversitemize veda ediyor ve akademik hayatımı noktalıyorum. Boğaziçi Üniversitesi’nin tarihi, gelenekleri, ilkeleri ve üstün kadrosu sayesinde gelecekte de varlığını en başarılı şekilde sürdüreceğine eminim. Sayın Prof. Dr. Mehmed Özkan’a ve yeni yönetime başarılar dilerim.”

ÖĞRENCİLER OTURMA EYLEMİ YAPTI

Seçimlerde yüzde 86 oy alan Barbarosoğlu yerine Özkan'ın rektör olarak atanmasına tepki gösteren öğrenciler dün akşam rektörlük binası önünde oturma eylemi yaptı. 
 

Nuran ÇAKMAKCI/Hürriyet