Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Yeni eğitim kurumlarını hayırseverlerimizden bekliyoruz. Gerek özel gerekse tüzel kişiler eğitime yoğun katkı veriyorlar. Yatırımların en hayırlısı eğitime, insana yapılan yatırımdır." dedi.

Ergin, Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Denizciler Beldesinde Gübretaş tarafından yaptırılan Gübretaş Ortaokulu'nun açılışını yaptı. Açılışta konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Eğtim yuvasını hizmete kazandıranların ellerine yüreğine sağlık diyorum. Yeni eğitim kurumlarını hayırseverlerimizden bekliyoruz. Gerek özel gerekse tüzel kişiler eğitime yoğun katkı veriyorlar. Yatırımların en hayırlısı eğitime, insana yapılan yatırımdır." diye konuştu. Türkiye'nin kurulmasına öncülük etecek nesillerin böylesi modern okullardan çıkacağına vurgu yapan Bakan Ergin, "Yeni yapılan okulda eğitim gören öğrencilerimizin hafızalarından bu okullar asla gitmeyecektir. Gübretaş burada hayırlı ve karlı bir yatırıma imza attılar. Bu eğitim kurumunun hayırlı olmasını diliyorum. Hem ülkemizin yönetimi, hem de gelecekte öğretmen, polis asker, avukat ve hayırlı insanlar yetiştirecek olan bu okullarda önemli ilim adamları yetişecektir. Artık eğitim de iyi olmak yetmiyor. En iyi olmak lazım çok çalışmak lazım. Vaktinizi iyi değerlendireceksiniz. Çok çalışacak ve yarışarak, büyük Türkiye rüyasını sizler gerçekleştireceksiniz. Bizler güçlü Türkiye'nin Alt yapıyı oluşturuyoruz. Okumuş olduğunuz bu okullarda istiklal marşı ile bayraklarımızı daha yukarılarda dalgalandırmanızı çok çalışmanızı vatanınıza milletinize hayırlı evlatlar olarak yetişmenizi temenni ediyorum." dedi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise Hatay geneinde hayırseverlerin katkıları ile modern okul sayılarının her geçen gün arttığına vurgu yaparak, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı okutmak için hayırseverlerimiz de önemli katkı sağlıyorlar. Büyük devlet olma yolunda uluslar arası alanda güçlü Türkiye için gençliğimizi yarınlarımızı iyi yetiştirmek gerekiyor. Bu gençlerimiz ülkemizin gücüne güç katacaktır. Böylesi modern bir eğitim tesisini hizmete açanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Öğrenci ve velilerin de yoğun ilgi gösterdiği Gübretaş Ortaokulu'nun açılış kurdelasını kesen Adalet Bakanı Ergin, daha sonra sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti.
 


Cihan