Antalya Defterdarı Hidayet Mat, kamuoyunda 2B olarak bilinen vasfını yitirmiş orman arazilerin satışı ile ilgili başvuruların Antalya'da 40 bine ulaştığını bildirdi.

 Mat, yaptığı yazılı açıklamada, 2B arazisi kullanıcılarının satın alma başvurularının 7 Mayıs tarihinde başladığını hatırlattı. 2B arazisi kullanıcılarına yönelik satın alma konusunda tarihi fırsat niteliğinde avantajlar sunulduğunu ifade eden Mat, bu avantajlardan yararlanmak isteyenlerin belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2 bin lira, dışında olanlar için ise bin lira başvurabildiklerini kaydetti.

 Antalya'da 4 Eylül 2012 tarihi itibarıyla 2B arazileri ile ilgili başvuruların 40 bine yaklaştığına işaret eden Mat, Milli Emlak Otomasyon Projesi kayıtlarına göre de 2B başvurusu yapılan iller arasında Antalya'nın ilk sırada yer aldığını belirtti.

 Satın alma başvuru yapma işlemlerinin devam ettiğine dikkati çeken Hidayet Mat, 2B arazileri ile ilgili bilgi için ''@antalyada2b'' twitter adresi, ''[email protected]'' e-mail adresi ve '02422386502' telefon danışma hattından bilgi verildiğini ifade etti.

 (AA)