Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 2B arazileriyle alakalı bütçeye koydukları herhangi bir gelir tahminleri olmadığını, fakat bu gelirin bir kısmını borçların azaltılmasında kullanacaklarını söyledi.
 
Ali Babacan, ABD'de düzenlenen IMF, Dünya Bankası ve G20 toplantılarına katılmak üzere Washington'a gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.
 
Babacan, ziyaretiyle ilgili bilgi verdikten sonra soruları kabul etti. 2B arazilerinin geliriyle ilgili bütçeye dair planlama yapılıp yapılmadığı yönünde soru üzerine Babacan, herhangi bir gelir tahmini yapmadıklarını söyledi. 2B arazilerinden gelecek geliri sıfır kabul ettiklerini aktaran Babacan, “Dolayısıyla 2B’den ne kadar ilave gelirimiz olursa biz ona göre ne kadarını hangi yatırım projesine harcayacağımıza daha sonra karar vereceğiz. Ama bu gelirin bir kısmını borçların azaltılmasında bulanacağız. Yani harcamayacağız borçların azaltılmasında kullanacağız. Önce bir rakamı görelim. Kaç vatandaşımız başvuracak. Rakam nasıl şekillenecek. Bunların ne kadarı peşin ödeyecek ne kadarı taksitle ödemeyi tercih edecek. Hepsini gördükten sonra gelir önce kasaya girecek daha sonra nereye ne kadar harcayacağımızı, ne kadarını tutacağımızı yada borç ödemede kullanacağımızı ayrıca kararlaştıracağız. Ne gelirse bütçeye artık bir kaynak olacak.” dedi. 





TRT Haber