Demirhan Hararlı

Fadıl Akgündüz, bugün yayınlanan Caprice Gold'a haciz geldiği yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Mega Center Gıda Yapı Kooperatifi tarafından genel kurul kararı ve yapılan yasal ihale ile Hazinedaroğlu AB Yapı Şirketi’ne satılan arsayı daha sonra Caprice Gold A.Ş'nin satın aldığını belirten Akgündüz, bu alımla Hazinedaroğlu Şirketi’nin ihale gereği kalan son 3 milyon dolarlık ödemesini de devraldığını kaydetti.

Bu süreçte Mega Center Gıda Yapı Kooperatifi’nde yönetimin değiştiğini ifade eden Akgündüz, yeni yönetimin seçim esnasında üyelerine bir çok gerçek dışı ve afaki taahhütlerde bulunduğunu iddia etti. Yeni yönetimin gerek Caprice Gold, gerek Forum İstanbul Alış Veriş Merkezi ve gerekse Bayrampaşa Belediyesi aleyhinde davalar açtığını ve fakat bu davalardan bir sonuç alamadığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bu davalar çerçevesinde satışın daha yüksek bedelle olması gerektiği iddiası ile Caprice Gold’un 3 milyon dolarlık kalan ödemesini reddetmiş ve konuyu hukuki zemine taşımıştır. Arsa satışının Genel Kurul'da alınan kararlar çerçevesinde ve tahmin edilen bedelin üstündeki bir bedelle gerçekleşmiş olması nedeniyle bedeli artırma gayretleri boşa gitmiştir.

Sonuç itibariyle Caprice Gold’a ait toplam 120 bin adet devre mülkten sadece 63 adetinin satışı için kooperatif talepte bulunmuş ve buna dahi itiraz edilmiştir. Yani devre mülk sayısının çok küçük bir sayısını ilgilendirebilecek bir durum vardır. Kooperatif yeni yönetimi ile eski yönetiminin çekişmelerine şirketimizin karıştırılmasının tek nedeni şirketimizin adının medyatik olmasıdır. Yeni kooperatif yönetiminin eski yönetimle bir hesaplaşması var ise bunu daha etik bir şekilde yapmasını tavsiye ederiz. Bundan 2.5 yıl önce bizzat ben Koperatifin Yeni Başkanı Çamur Ali Topuz’a 3 milyon dolarlık ödemeyi yapmayı teklif etmiş fakat kendisinden buna red cevabı almıştım. Bu hareketinin bedelini Sayın Çamur Ali Bey üyelerine nasıl izah edecektir acaba?"

Akgündüz, Caprice Gold devremülk sahiplerine de çağrıda bulunarak, "Ne aldıkları devre mülkler ne de tapuları ile ilgili herhangi bir sorun yoktur. Aylık gelirleri şimdiye kadar olduğu gibi sağlıklı bir şekilde devam etmektedir. Caprice Gold Sarayı’nın kaba inşaatı bitmiş ve cephe kaplaması büyük ölçüde yapılmış olup, sarayımız 2014 yılı sonunda bitirilecektir" dedi.


==> Caprice Gold'a haciz şoku