Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da girişimcilik ekosisteminin gelişebilmesi için, sivil toplum kuruluşlarının, özel sektörün ve kamunun aynı istikamette hareket etmesi gerektiğini belirterek, bunun işbirliği ve ortaklık kültürünün gelişmesiyle mümkün olacağını söyledi.

 TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Sabancı, girişimcilik ekosisteminin gelişmesine ve güçlenmesine katkı sağlayan projeler üzerinde çalıştıklarını, bu konudaki farkındalığın artmasına yardımcı olduklarını ifade etti.

Türkiye 'de genç işsizlik oranının yaklaşık yüzde 20 olduğunu anlatan Sabancı, "Üniversite öğrencilerinin 5'te 1'i üniversiteyi bitirdiğinde işsiz kalıyor. İş yaratamazsak bu öğrencilerin enerjisi çok olumlu yerlere gitmez diye düşünüyorum. 'Para yok' demek, bahane. Başarısızlığın sebebi çoğu zaman sermayesizlik değil, plansızlıktır. Kararınızın doğruluk oranı size göre yüzde 51'in üzerindeyse denemekten korkmayın. Aksi halde başkası yapar, siz bakarsınız" dedi.

“ HABERLER KARŞISINDA ÇOK ŞAŞKINIM”
Bilkent Üniversitesi öğrencileriyle 'Girişimcilik' panelinde bir araya gelen Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, TÜSİAD üyeliğini bırakmasının yeni bir habermiş gibi sunulmasına şaşırdığını ifade ederek, "Yani benim TÜSİAD'tan ayrılığım yeni değil ki! 12 Şubat 2013 tarihinde ben istifa mektubumu verdim. Her şey bu kadar açıkken neden bu istifa şimdi gündeme getirildi, şaşkınlık içindeyim. Gerekiyorsa TÜSİAD'a bakın istifa mektubumun tarihine bakın. Tarihi bu kadar eski olan bir olayın neden bugün tartışıldığını anlamış değilim." şeklinde konuştu.

Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen 'Girişimcilik' paneline Ali Sabancı'nın yanında, Portizon.com CEO'su Fatih İşbecer, Simit Sarayı Kurucusu Haluk Okutur, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadede de katıldı. (cihan, aa)