Adalet Bakanlığı ile Vakıfbank arasında, Vakıfbank’ın şubelerinin bulunduğu il ve ilçeleri kapsayacak şekilde maaş promosyonu anlaşması yapılmıştır. Yapılan bu anlaşmanın şartlarının neler olduğu, (promosyon ücretinin ne şekilde olduğuna ilişkin maaşın % 10 ve ilave olarak 125 TL dışında bilgi açıklanmamıştır.),sözleşmenin detaylarının neler olduğuna ilişkin Adalet Bakanlığı tarafından sözleşme metni ile alakalı duyuru yayımlanmamıştır.

Adalet Bakanlığı ile Vakıfbank arasında yapılan anlaşma uyarınca, çok maaş alan personel çok promosyon, az maaş alan personel ise az promosyon almaktadır, Türkiye’deki kamu kurumları ile promosyon anlaşması yapılan bankalar araştırılsa bu şekilde yapılan bir adaletli (!) anlaşmanın eşi ve benzeri bulunamaz. Az maaş alan az promosyon, çok maaş alan çok promosyon şu şekilde olmaktadır, personelin aldığı maaş 7.000 (yedibin) TL ise, bu personel maaşının % 10’u ve 125 TL ile beraber toplamda 825 TL promosyon ücreti almaktadır, öte taraftan maaşı 1.500 TL olan başka bir personel ise 165 TL promosyon ücreti almaktadır

Vakıfbank ile yapılan anlaşmanın detayının ne olduğu personele duyurulmadığı için, bir önceki yapılan sözleşme hükümlerine göre personelin promosyonunun Eylül ayındaki almış olduğu maaşı ile birlikte ödenmesi ödenmekteydi; ancak Vakıfbank ile yapılan anlaşma gereğince, bir çok adliyede halen promosyon ücretlerinin ödenmemiştir.

Türkiye’nin bir çok adliyesinde promosyon ücretini alamayan adliye personeli bulunmaktadır, belki kimileri için alınacak promosyon ücreti komik gibi gözükebilir;ama o para ile çocuğunun okul masrafını görecek bir çok veli olduğu gibi, okulunun harcını ödeyecek öğrenci olan bir çok adalet personeli bulunmaktadır.

Sonuç itibari ile;

Vakıfbank ile yapılan maaş promosyonu anlaşması doğrultusunda, hakkı olan promosyon ücretini alamayan bir çok adliye personeli bulunmaktadır, bankalar alacağının günü bir gün geçtiğinde nasıl ki yasal olan her türlü hakkını kullanmaktan imtina etmiyor iseler, aynı duyarlılığı personelin hakkı olan ücretin de ödenmesi hususunda göstermelidirler.

Umarız, konunun önemi Adalet Bakanlığı tarafından dikkate alınır ve personelin bu konudaki mağduriyetinin çözümlenmesi noktasında gerekli çalışmalar yapılır.

Tüm adalet personeline, sağlıklı, neşeli ve stresten uzak güzel günler geçirmeleri dileğiyle.



Memurlar.Net Forum 
Adalet Personeli Bölümü Editörü ‘ ÇOTANAK ‘