Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından holding yönetimine 5 kişilik kayyım atanmasına karar verildi.
Kayyımlar Ramazan Arslan, Ramazan Erikli, Ahmet Ziya Beşparmak, Mustafa Karakaya ve Yurdagül Kezban Kılıç Aksungur, polis ekipleri nezaretinde holdingin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkez binasına girdi.

Holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile holding yöneticilerinden Şükrü, İlyas ve Bekir Boydak, Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı'na yönelik operasyon sonucu tutuklanmış, gözaltına alınan yönetim kurulu başkanı Mustafa Boydak yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Holding yöneticilerinden Memduh Boydak da FETÖ'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla daha önce başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Mustafa Boydak: Hayırlısı olsun

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, holding binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, hukuka ve Türk adaletine güvendiğini vurgulayarak "Malum, soruşturmalar vardı. Geldiğimiz noktada, Boydak Holding ve Boydak Holdingin çoğunluk hissedar olduğu şirketlerimize Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararına göre, kayyım ataması yapıldı, 5 kişilik bir kayyım heyeti. Hayırlısı olsun diyorum." dedi.

Kayyım heyeti: Şirketlerimizin faaliyetleri herhangi bir kesintiye uğramadan devam edecek

Boydak Holding'e atanan kayyım heyeti açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
Kayseri Sulh Mahkemesi kararıyla kayyım ataması kararı verilmiştir. Verilen karar gereğince Boydak Holding A.Ş.ye avukat Ramazan Aslan, bankacı Ramazan Erikli, avukat Yurdagül Kezban Kılıç Aksungur, mali müşavir Mustafa Karakaya, mali müşavir Ahmet Ziya Beşparmak kayyım olarak atandı. Kayyım heyeti olarak 18 Ağustos 2016 tarihi itibariyle Boydak Holding ve grup şirketlerinin faaliyetleri eskiden olduğu gibi bütün iş ortaklarımız ve paydaşlarımızla birlikte şirketlerimizin faaliyetleri herhangi bir kesintiye uğramadan devam edecek olup, tüm şirket çalışanları her zamanki gibi çalışmalarına devam edecektir. Boydak Holding, yeni kayyım heyetiyle ülkemizin gelişimine destek olmaya devam edecektir."