TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve Genel Kurul'da da ele alınarak yasalaşması beklenen "torba kanun" teklifinde sürücü belgeleriyle ilgili bir madde bulunuyor.
 
Söz konusu maddede, değiştirilmesi planlanan ehliyetlerin yeni hali için sürücülerden 101 lira tutarında ‘değerli kağıt bedeli’ alınması öngörülüyor.
 
MALİYE BAKANI SABAH DUYURMUŞTU
 101 TL'lik tutarla ilgili yapılan tartışmalara Twitter üzerinden cevap veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ile konuştum. Ehliyet yenileme ücreti yeniden gözden geçirilecek. Ama ücret maliyetin altında olmayacak” demişti.

 Akşam üzeri AK Parti Grup Başkanlığından yeni verilecek önerge ile ilgili açıklama geldi.

CANİKLİ'DEN ÖNERGE AÇIKLAMASI
 AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, düzenlediği basın toplantısında, halen TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan ''Torba Kanunu'' teklifinde bazı değişiklikler yapılacağını söyledi.
 
Canikli, ehliyet yenileme bedeli konusunda teklifde bir düzenleme yapılacağını ifade ederek. ''Ehliyetlerle ilgili rakam düşürülmüştü, tekrar düşürüyoruz. Sadece maliyeti karşılayacak kadar düşürüyoruz. 13 liralık maliyet bildirildi, bu alınacak, 2 lira da vakfın tahsilatı olacak. Toplam 15 lira olacak. Bu konudaki önergemiz hazır. Teklif içine konulacak'' dedi.