Emekli Maaşı Sorgulama İşlemleri Ve Emekli Maaşı Hesaplama İşlemleri Nasıl Yapılır?
 
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlere her geçen gün çok daha fazla ağırlık vermesi ile birlikte artık vatandaşlar son derece pratik bir şekilde sigorta ve emeklilik işlemlerini internet kolaylığında yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Son dönemlerde dijital platform üzerinde hizmete açılan yeni bir online hizmet uygulaması olarak öne çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulaması sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgilerine göre emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maşı alabileceklerini öğrenebilmelerine yardımcı oluyor.

Günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde sigorta mükellefleri tarafından kullanılan online bir Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmeti ile emeklilik döneminde alınabilecek emekli maaşının ne kadar olacağı tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor. Özellikle de sigorta mükelleflerinin son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her yerden, güncel sigorta bilgilerine ve Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hesaplamalarına göre emekli maaşının ne kadar olacağını kolay bir şekilde hesaplayabilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sitesi üzerindeki online hizmetler kategorisinden veya uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden erişim sağlanabilen uygulama üzerinde emekli maaşı sorgulama ile emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebiliyor.

Sigorta mükellefleri emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘ baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerinin eksiksiz ve doğru olarak girilmesi gerekiyor. Böylelikle SSK emeklilik şartları yerine getirildikten sonra sigorta mükelleflerinin emekli maaşlarının ne kadar olacağını öğrenebiliyor. Emekliler içinde günümüz modern çağında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı sorgulama hizmeti sunuluyor. Dijital platform üzerinde yer alan SGK E-SGM uygulaması ile şifresiz olarak bu sorgulama işlemi geçici olarak uygulamanın bakımda olması nedeni ile emekliler, emekli maaşı sorgulama işlemlerini e-devlet sistemi üzerinden yapabiliyor.

Emekli vatandaşlarının tüm e-Devlet sistemi işlemlerinde olduğu gibi sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda turkiye.gov.tr adresinde bulunan isteme giriş ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. E-Devlet sistemine giriş yapan emekli vatandaşların e-hizmetler menüsünde bulunan alfabetik listeli kamu kurumları içerisinden ‘S’ harfine gelerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli vatandaşların hizmetine sunmuş olduğu emekli maaşlı bilgisi ekranından emekli maaşı sorgulama yapılabiliyor.

Emekli vatandaşların emekli oldukları sigorta koluna göre Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde ‘4A emekli aylık bilgisi’, ‘4B emekli aylık bilgisi’ ve ‘4C emekli aylık bilgisi ‘ seçeneklerinden seçimlerini yapmaları gerekiyor. Böylelikle en güncel emekli aylık bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu uygulama üzerinden emekli maaşı sorgulama yaparak emekli maaşında herhangi bir kesinti olup olmadığını öğrenebilme kolaylığından yararlanılabiliyor.