Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''AK Parti 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu''nda, belediye başkanlarına emsal değerleriyle ilgili uyarıda bulunduğunu anımsattı.
 
Bayraktar, emsal artışlarıyla ilgili düzenleme yapacaklarını vurgulayarak, ''Emsal artışları çok daha zorlaşacak. Öyle herkes kafasına göre plan notlarıyla, bilmem neyle emsal artışı yapamayacak'' ifadelerini kullandı.
 
Emsalin çok teknik bir konu olduğunu dile getiren Bayraktar, şunları kaydetti:
 
''Emsal 2 dersin ama diğer taraftan emsal vermezsin, kütle koyarsın. Diğer taraftan taban alanı katsayısı dersin, yükseklik verirsin, emsal belli olmaz. Bunlar çok izafi şeyler. Onun için biz inşaat emsali konusunda, yol, çevre, meydan, sosyal donatı, teknik altyapı konusunda bunlara çok daha dikkat etmek için adımlar atacağız, düzenlemelerini çok daha ciddi yapacağız.''
 
Bakırköy'deki araziye yönelik iddialar
 
Bakan Bayraktar, Bakırköy Kartaltepe'de yeşil alanın konut alanına çevrildiği iddialarıyla ilgili olarak da ''Öyle bir şey yok. Onlar safsata üretiyor. Orada yetkimiz var, devletiz, bakanlığız biz. Orada belediyenin yapmadığı işi biz yaparız. Gerekli görüşleri aldık. Oranın imarı vardı zaten, ticaretti konuta çevirdik. Tam bir safsata. Bakılırsa bilimsel olarak görülür'' dedi.



AA