EPDK'nin Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan duyurularına göre, Kurul, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen, teknik düzenlemelere aykırı hareket eden, otomasyon sistemi kurmayan, lisanslı tesisini EPDK'dan izin almadan başkasına kullandıran, ''Balıkesir'deki Asık Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Şanlıurfa'da bulunan Baraj Petrol Gıda İnşaat Pazarlama İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bolu'da faaliyet gösteren Fevzi Tali-Serhat Petrol, Goldser Turizm Otelcilik ve Petrol Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Alihansoy Petrol Gıda İnşaat Nakliye Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Manisa'da faaliyet gösteren İz Petrol Nakliyat ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yazıçam Petrol ve Madeni Yağ Taşımacılık Otomotiv Turizm İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi, Balıkesir'de faaliyet gösteren Batı Marmara Akaryakıt Madeni Yağ Turizm İhrakiye İnşaat Nak. İth. İhr. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Erzurum'da bulunan Mustafa Urhan''ın yazılı savunmasını istedi.

Öte yandan Kurul, yeterli şart seviyelerde ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yaptığı tespit edilen Esinpet Petrol Ürünleri Turizm Nakliyat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine 280 bin lira, Zonguldak Yurtkur Merkez Bloklarına ait yakıt tankına fuel oil boşaltmakta olan ''34 VA 2967'' plakalı tankerden ve Zonguldak Yurtkur Merkez Bloklarına ait yakıt tankından alınan numelerin analizi neticesinde fuel oil 4 numunesinin teknik düzenlemelerde yer alan özellikle aykırı olduğu için 61 bin 638 lira, faturasız ve irsaliyesiz akaryakıt aldığı için Noyan Lojistik Nakliye İnşaat Petrol ve Turizm Sanayi Limited Şirketine 549 bin 424 lira, akaryakıta ağır ve hafif ürün karıştırarak tağşiş ettiği ve ulusal marker içermeyen akaryakıt sattığı için Okyanus Petrolleri Nakliyat Gıda Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine 412 bin 68 lira idari para cezası verdi.
 
Ayrıca, akaryakıta hile amaçlı katılabilecek ürün karıştırdığı için Manisa'daki Şahin Petrol Ticaret ve Sanayi Limited Şirketine 137 bin 356 lira, teknik düzenlemelere aykırı hareket ettiği için de ayrıca 147 bin 933 lira idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.
 
Kurul, gerekli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmal eden Ay-Çe Petrol Turizm Nakliye Gıda İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine 147 bin 933 lira, Pet-Ta Petrol Ürünleri İnşaat Tekstil Gıda Maddeleri Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine 147 bin 933 lira, ayrıca akaryakıta tağşiş/hile amaçlı karıştırılabilecek ürünler bulundurduğu için 147 bin 933 lira idari para cezası verdi.
 
TÜPRAŞ rafinerilerinden 2010 yılı içerisinde temin ettiği jet yakıtı amacı dışında kullanan Üm-Har Akaryakıt Madeni Yağ LPG Turizm İhrakiye İnşaat Nakliyat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketine 286 bin 160 lira, LPG otogaz istasyonunda sorumlu müdür bulundurmayan İstikbal Petrol Madencilik Otomotiv İnşaat Gıda Turizm Emlak Nakliye ve Sanayi Ticaret Limited Şirketine 114 bin 464 lira, akaryakıt istasyonuna zorunlu sigorta yaptırmadığı için de ayrıca 11 bin 446 lira idari para cezası uygulandı.
 
''33 HJV 83'' plakalı tanker aracılığıyla akaryakıt ikmali yapan Kaplanlar Petrol Ürünleri Akaryakıt Turizm İnşaat Nakliye İmalat Ticaret Sanayi Limited Şirketine 134 bin 400 lira, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yapan Mahmut Alaş'a 134 bin 400 lira, tesisine ait istasyonunda tüp dolum aparatı bulunduran ve tüp dolumu yaptığı tespit edilen Murat Babür'e 280 bin lira, bayisi olduğu dağıtıcı haricinde akaryakıt ikmalinde bulunan Palmiye Petrol Ürünleri Nakliyat Ticaret Limited Şirketine 268 bin 800 lira, yeterli şart ve seviyede ulusal marker içermeyen akaryakıt ikmali yapan Tek Feyza Yapı Market Akaryakıt Petrol Ürünleri Madeni Yağ ve Nakliye Limited Şirketine 134 bin 400 lira, tesisini Kurul'un izni olmadan başkasına kullandıran Zeki Erkoç'a da 56 bin lira, idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
 
İdari para cezaları EPDK'nın Vakıfbank'ta bulunan hesabına 60 gün içerisinde yatırılacak. 30 gün içerisinde cezalarını yatıranlar, yüzde 25'lik indirimden yararlanacak veya taksitlendirme yapılabilecek. Cezalar 60 gün içerisinde yatırılmaması halinde söz konusu idari para cezaları 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre ilgili vergi dairesi aracılığıyla tahsil edilecek.



AA