YAVUZ KARAMAN

Türkiye'nin kentsel dönüşüm sürecine örnek teşkil etmesi bakımından büyük öneme sahip olan fikirtepe’nin dönüşümünde mutlu sona yaklaşıldı. Tapuda tevhit işlemlerini tamamlayarak projesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunan tüm firmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsatlarını alabiliyor.
 
Böylece İstanbul’un en önemli bölgelerinden olan Kadıköy Fikirtepe’de gerçekleşecek olan kentsel dönüşümle ilgili olarak tüm sorunlar çözüme kavuşmuş olacak.
 Fikirtepe’de proje geliştiren firmalardan biri olan  Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, planlı bir kentleşmenin sağlanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sonrası Fikirtepe’nin İstanbul’un yeni yüzü olacağını belirterek, “Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde hiç bir sorun kalmadı. Bu projeyle bölgenin bugünkü çehresi, modern şehircilik kapsamında değişecek. Fikirtepe, İstanbul’un en gözde semti olacak. Kazı ruhsatımızı aldık. Talep topluyoruz. Prosedürleri yerine getiren bütün firmalar ruhsatlarını alabiliyor” dedi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Fikirtepe’de çok önemli bir dönüşümün başladığını ifade eden Nuhoğlu, şunları söyledi:
“Fikirtepe'deki dönüşüm sıradan bir değişim değil. Bölge, yapılaşmada İstanbul'un yeni yüzü olacak. Bir buçuk milyon metrekarelik bir alanda, iddialı, birbiriyle yarışan son teknolojinin kullanıldığı projeler var. Biz de Yenitepe Kadıköy projemizi master anlamda, yollarından parklarına sosyal donatı alanlarına kadar tümünü bitmiş olarak teslim edeceğiz.”

Bakanlık bölgenin planını onayladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de kentsel dönüşüme ilişkin planı onayladı. Yapılan açıklamada, plan notları uyarınca avan projelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesince onaylandığı ve ruhsatların Bakanlık tarafından verildiği bildirildi.
 
Açıklamada, tapu işlemlerinin bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personelince gerçekleştirildiği ve işlemlerin en kısa sürede sonlandırıldığı belirtildi.
 
Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne avan proje sunan firma sayısının 9 olduğu bunlardan 5'inin projesinin onaylandığı, 4'ünün ruhsat için il müdürlüğüne başvurduğu, bunlardan 3'üne ruhsat verildiği kaydedildi. Açıklamada, anlaşmalarını tamamlayan vatandaşların önünde hiçbir engel kalmadığı vurgulandı.

‘En son aşamaya geldik’
Bölgenin bir diğer inşaatçısı olan Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu da, Fikirtepe'de ruhsat sürecinde son aşamaya geldiklerini ve dönüşümü hızlı bir şekilde yapacaklarını söyledi.
 
Firkitepe kentsel dönüşüm projesinin pilot proje olarak Türkiye'deki önemli bir dönemeç olacağını belirten Hızır Selimoğlu, "Bu proje ile çok büyük bir deneyim kazandık. Her aşaması tüm ayrıntılarıyla planlanan dönüşümün ruhsat aşaması da hızla ilerliyor. Bölgede dönüşümü en yakın sürede tamamlayacağız" dedi.
 
Fikirtepe projesinin kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte usulüne uygun bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Selimoğlu, dönüşümün en önemli aşaması olan ruhsat sürecinin de usulüne uygun bir şekilde ilerlemeyi sürdürdüğünü belirtti. Selimoğlu, şöyle konuştu:
 
"Hükümetimizin her aşamasını tüm tarafların bilgi ve deneyiminden faydalanarak hazırladığı yasa, bugün sektörümüzün mihenk taşı olmuştur.
 Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm bu yasa sayesinde usulüne uygun bir şekilde, hızla ilerliyor. Ruhsat sürecinde de son aşamaya geldik. Bu süreç de tamamlandığında inşaatları hızlıca bitirerek taahhüt ettiğimiz tarihte dönüşümü tamamlayacağız" diye konuştu.

Beylikdüzü’nde butik proje için kolları sıvadı
Beylikdüzü’nde Beykent Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerinde 20 milyon lira yatırım bedeliyle inşa edilen Alya Residence, 48 daire ve 8 dükkandan oluşuyor. Toplam 8 bin metrekarelik alanda inşa edilen Alya Residence’da, 1+1 ve 2+1 olmak üzere 2 farklı daire seçeneği bulunuyor.
 
178 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan projede daire büyüklükleri 73 ile 132 metrekare aralığında değişiklik gösteriyor.
 
Akıllı ev sistemi ile inşa edilen Alya Residence, evden çıktığınızda tek bir tuşa dokunarak ısıtma sistemini ve su Vanasını kapatabileceğiniz, asansörü bulunduğunuz kata çağırabileceğiniz, hırsız,yangın ve su basması alarmını kurabileceğiniz imkanlar sunuyor.

En büyük 500 arasında
Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Akkuş, 1993 yılında tekstil sektörüne adım atarak başladıkları iş hayatında Türkiye’deki en büyük 500 şirketi arasına girdiklerini belirterek, “Tekstilde yakaladığımız başarı sonrası akaryakıt ve inşaat alanlarında da Akkuş Grup olarak boy göstermeye başladık” dedi.

Bulvar’daki konutların % 70’ini sattı
Emlak Konut GYO ile Bulvar İstanbul İş Ortaklığı tarafından İstanbul’un hızla gelişen Başakşehir bölgesinde hayata geçirilen Bulvar İstanbul, son beş ayda gösterdiği başarılı satış performansı ile satış ve hasılat birinciliklerini sürdürüyor. Dört ay üst üste elde ettiği satış ve hasılat birinciliği ile büyük bir başarıya imza atan Bulvar İstanbul projesinde konutların yüzde 70’lik kısmının satışı tamamlandı. Bulvar İstanbul, satışa çıktığı 2013 yılının son çeyreğinden bu yana yaklaşık 1050 adet konut satışı gerçekleştirdi.
 
285 bin metrekarelik toplam inşaat alanı üzerinde 110 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilen Bulvar İstanbul’da her ihtiyaca yönelik metrekaresi 2 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla 1+1’den 5+1’e kadar daire tipleri bulunuyor. Son dönemde kısa sürede satışı gerçekleştirilen proje olarak dikkat çeken Bulvar İstanbul, satışa çıktığı tarihten itibaren çıkış fiyatlarına oranla yüzde 40 oranında prim sağladı.
5 ay gibi kısa bir sürede konutların yüzde 70’inin satıldığını anlatan Bulvar İstanbul İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, satıştaki başarının sırrının lokasyon ve doğru proje olduğunu söyledi. Bilal Aydoğan, şöyle konuştu:

‘Yüzde 80 prim yapacak’
 “Ocak ayında temellerini attığımız projenin yüzde 70’inin satışlarını tamamladık. Yaklaşık 1050 dairenin satıldığı Bulvar İstanbul’da emlak Konut’un raporlarına göre son beş ayın satış ve hasılat birinciliğini elimizde tutuyoruz. Bölgenin özelliklerini ve ihtiyaçları göz önünde bulundurarak, araştırmalar yaparak çok iyi hakim olduğumuz bir bölgede hayata geçirdiğimiz Bulvar İstanbul Projesi tamamlandığında ev sahiplerine yaklaşık olarak yüzde 70 ile 80 oranında prim kazandırmasını öngörüyoruz” dedi.
 
Bulvar İstanbul’un kullanım özelliklerinin yanı sıra lokasyon avantajının da satışlardaki başarıyı ciddi oranda etkilediğinin altını çizen Bilal Aydoğan ‘’İstanbul’un en değerli lokasyonlarından birinde hayata geçirdiğimiz Bulvar İstanbul projesi ile başarılı satışlar yaptık. Bu da hem bölgenin hem de projenin doğru olduğunu gösteriyor” dedi.
 
TEM Otoyolu’na 3. Köprü’ye, Kanal İstanbul Projesi’ne ve11 ihtisas hastanesi ile hizmet verecek Sağlıkkent’e yakın lokasyonu ile yüzde 75 yeşil alan üzerinde göletler, şelaleler, lavanta ve gül bahçeleri, koşu parkurları gibi titizlikle tasarlanan yeşil ile maviyi buluşturan peyzaj çalışmalarıyla dikkat çeken proje oturum amaçlı olduğu kadar yatırım amaçlı olarak da tercih ediliyor. Projenin 2016 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi hedefleniyor.

Rezidans görücüye çıkacak
 Bulvar İstanbul’un yılın son çeyreğinde satışa çıkması planlanan yeni etabı rezidans konseptinde planlanıyor. Standartların dışındayaşamı kolaylaştıracak pek çok yeni hizmetlerin sunulacağı yeni konsept bölgede ilk olacak. 30 bin metrekare satılabilir alandan oluşan yeni projedeki konut tipleri 3+1 ve 4+1’lerden oluşuyor.

Satış şampiyonu oldu
 Bulvar İstanbul’da Aralık ayında 182 bağımsız bölüm satışından70 milyon 107 bin 796 lira, Ocak ayında ise 121 bağımsız bölüm satışından 48 milyon 063 bin liragelir elde edildi.Mart ayında da111 adet konut satışı ileadet bazında birinci, 43 milyon 625 bin 959 TL’lik gelir ile ikinci olan proje, son olarak da Mayıs ayında 124 adet konut satışıyla en çok gelir elde eden proje olarak 57 milyon 135 bin 998 lira hasılat elde etti.

TOKİ 46 arsa için açık artırmaya çıkacak
 Toplu Konut İdaresi, 46 arsayı, 27 Haziran’da düzenlenecek açık artırma ile satacak. Satışa sunulan arsalar Ankara, İzmir, Amasya, Ağrı, Çorum, Eskişehir, Elazığ, Edirne, Erzurum, Kars, Kütahya, Mersin, Şanlıurfa ve Van’da bulunuyor. İstanbul’dan satışa çıkan tek arsa ise Başakşehir'de7 bin 435metrekare yüzölçümüne sahip ’özel eğitim tesis alanı’.
Halihazırda Yıldızlar Koleji’nin eğitim binası olarak kullanılan Bahçeşehir’deki ‘özel eğitim tesis alanı’ olarak kayıtlı arsanın muhammen bedeli 19 milyon 155 bin lira olarak belirlendi.

Sheraton’u tasarladı İngiltere’den ödül aldı
Sema Eser Özsaruhan ve Murat Kader’in kurucusu olduğu iki design group mimarlık şirketi, Adana’da tasarladığı Sheraton Oteli’yle International Hotel & Property Awards’da “200 Oda Üzeri” kategorisinde ödüle layık görüldü. Emaar Türkiye ile Çamlıca’da Emaar Square; Artaş Grup, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat ortaklığında Vadi İstanbul; Artaş, Öztaş, Mesa, Kantur ortaklığındaki Tema Park gibi projelere imza atan iki design group kurucu ortağı Murat Kader “Birçok markanın arasında aldığımız ödül çok değerli” dedi.

Tekstilden kazandığını Cendere’ye yatıracak
 Ayhan Tekstil’in, sahipleri İstanbul’da Kağıthane Cendere yolunda, Vadi İstanbul projesinin hemen yanında 5 yıldızlı otel inşaatına başladı. 7 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek olan otelin 17 suit ve 37 normal olmak üzere toplam 52 tane odası olacak. Otelin çatısında tamamen camdan yapılmış en az 8 tane ve her biri 60 metrekare büyüklüğünde ses geçirmeyen özel odalar yer alacak.
 Ayhan Tekstil’in sahibi Cem Karabulut, “Otelimizin işletmesini, zincir otellerden birine yada yine bu konulara vakıf başarılı şirketlerden bir tanesine vermek istiyoruz. diye konuştu.

Maltepe’de komşuları  kaynaştıracak proje
 Tepe İnşaat tarafından Maltepe’de yapılan Narlife projesi, komşuluk bağlarını güçlendirmek amacıyla “Komşum Platformu”nu faaliyete geçirdi. Narlife sakinlerinin komşularıyla her an iletişim halinde olmasını sağlayacak ve narlifekomsum.com adresinden ulaşılabilecek online platform yardımlaşmayı ve komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesini amaçlıyor. Üyelerine yeni dostluklar ve paylaşımlar sunan platform, kullanıcılarına sürpriz hediyelere sahip olma olanağı da sağlıyor.