Flappy Bird’ün hızla yükselişe geçtiği ve kullanıcılar arasında hızla yayıldığı günlerde yayından kaldırılması fırsatçılar için de bulunmaz bir kapı oldu. Flappy Bird oyununa benzer oyunlar geliştirip uygulama mağazalarına koyan geliştiriciler böylece hem 8 bit grafiklerle çok da yorulmadan para kazanmanın yolunu bulurken, diğer yandan da Flappy Bird etkisinin devam ettiği bugünlerde bundan faydalanmak istiyorlar.

Fırsatçıların pek çoğu ise orijinal oyunun bir benzerini yapsa da, kimileri de Flappy ile başlayan oyunlarıyla dikkat çekiyor. Böylece kullanıcıların hem kolayca oyunu indirmeleri sağlanıyor hem de kısa sürede uygulama mağazasında tepeye yerleşiyorlar. Bu anlamda Flappy ismini taşıyan bazı oyunların şu sıralar en çok indirilen uygulamalar listesinde olması da tesadüf değil.

Bunun farkında olan Apple ve Google ise ortak hareket ederek Flappy ismini taşıyan uygulamaların mağazaya girişine yasak getirdi. Son olarak Flappy Dragon ismini taşıyan oyunun yayınlanma talebini reddeden Apple böylece bu fırsatçılığı da ortadan kaldırmayı hedefliyor.