Adana Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öcal, 2. el araba alım satımı yapan ruhsatlı işyeri sahiplerinin haksız rekabetle karşı karşıya olduğunu, sektördeki haksız ve yanlış uygulamalarla her platformda mücadele ettiklerini söyledi. İnternet sitelerinde 2. el araba alım satım yapanlardan açma ruhsatı istenmediğine dikkat çeken Öcal, bunun da 2. el araba alım satımı ruhsatı olan iş yerleri açısından haksız rekabete ve vergi kaybına yol açtığını savunarak, "Esas vergi levhasında kaportacı, oto kaportacısı yazmış. Ama adamlar internet sayfalarına üyelik açtırıp, buralarda 2. el araç satışı yapıyorlar. Biz bunların hepsinin elektronik ortamda çıktılarını aldık. Adamın işi tamirci, oto tamircisi, bunun yanında bir internet sayfasına üyelik yaptırmış 2. el araç satıyor. Sıfır araba satan yerlerde de sıfır kilometre araba satıyorlar. Yanlarında da 2. el bölümü oluşturmuşlar, burada 2. el araba satıyorlar. Ne oluyor, bu otomatikman haksız rekabet oluşturuyor. Biz de Adana Oto Galericiler Sitesi Oto Center yönetimi olarak haksız rekabetin önlenmesi konusunda internet siteleri ile ilgili bu konuyu adliyeye taşıdık" dedi.  
 
"RUHSATI OLMAYIP DA 2. EL ARABA ALIM SATIMI YAPANLAR HAKSIZ REKABET OLUŞTURUYOR" 
 
Öcal, ruhsatsız ikinci el araba alım satımı yapanlara karşı yaptıkları çalışma kapsamında internet sitelerine ihtarname göndererek, kendileri aracılığı ile alım satan yapan kişilerden ruhsat ve vergi levhası talep etmelerini istediklerini, gelen cevapların ardından konuya İdare Mahkemesi'ne taşıdıklarını ve ilk duruşmanın Eylül ayında yapılacağını söyledi. Bu konuyla ilgili Türkiye'de ilk girişimi Adana Oto Galericiler Sitesi olarak kendilerinin yaptığının altını çizen Öcal, "Sektörün yüzde 95'i kaçak çalışıyor. Haksız rekabeti önlemek için Türkiye'de bu girişimi ilk Adana Oto Galericiler Sitesi olarak biz yapıyoruz. Ama Allah'tan bir şey olmazsa da bundan çok umutluyuz. Çünkü haksız bir rekabet olmasından dolayı sıfırcılar, tamirciler, kaportacılar ne yapacak, 2. el olarak ek işi yapılan bir bölümde otomatikman bu alan içine girecekler. Yer alacaklar, yer kiralayacaklar, yani oto galericiler sitesine yapılan haksızlık bir şekilde giderilmiş olacak. Böylece bu adım diğer illere de örnek olmuş olacak ve devlette ciddi oranda vergi kaybından kurtulacak" şeklinde konuştu. 
 
Büyükşehir Belediyesi tarafından 2. el oto galericilere tahsis edilen 480 dönümlük alanda vergi levhası ve açma ruhsatı ile kendilerinin yasal zeminde ticaret yaptığını, buna karşılık sektörde ciddi oranda ruhsatsız işyerinin halen faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Öcal, "Buradaki alanın tamamı 2. el sektörü ile ilgili. Ruhsatı olmayıp da 2. el araba alım satımı yapanlar haksız rekabet oluşturuyor. Vergi kaybına da yol açıyor. Bu iş internet sayfalarıyla da, bu işin yanındaki kaçak diye tabir ettiğimiz şekilde de yapan insanlarla da sonuna kadar mücadelemizi yapacağız" şeklinde konuştu.