(İHA) - Burdur Tefenni-Çaylı Göleti, Sulaması ve 8 taşkın koruma tesisinin temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, tüm dünyada başı dik bir Türkiye'nin olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:


"İnşallah Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılından önce dünyadaki 10 büyük ekonomiye ulaşmak için hazırız. Hedefimiz ilk 10'a girmektir. Başbakanımız bu konuda büyük hedef gösterdi. 'Türkiye hazır' diyoruz, tabii ki Burdur da hazır. Hedef 2023. İnşallah ilk 10'u göreceğiz. İç ve dış borçlarımız hemen hemen bitti. Daha önce biliyorsunuz devletin millete borcu vardı. 13,5 katrilyon zorunlu tasarruf fonu, 3 katrilyon key ödemeleri. Başbakanımız Allah'a şükür bunları, 'devletin millete borcu olmaz' diyerek ödetti. Ayrıca 2002 yılından önce bankalar hortumlanmıştı. Bunları hatırlamakta fayda var. Çünkü insanoğlu hafızası bunları çok çabuk unutuyor. Hortumlanan bankaların ödemesini mecburen hükümetimiz yaptı. Sadece İmar Bankası'nın hortumlanmasından dolayı devletin ödediği para 8 milyar dolar. Keşke o para bizde olsaydı Burdur tamamen ihya olurdu ama artık o devir kapandı. Şu an küresel krize rağmen Türkiye'de hiçbir bankanın battığını duymadık, hortumlandığını duymadık. Bu artık mümkün değil, çünkü artık tüyü yetmemiş yetimin hakkını koruyan bir hükümet var, Başbakanımız var."

IMF'ye 2 milyar dolar borç kaldığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Ya bizim şartlarımızı kabul edersiniz veya sizinle antlaşma durumumuz yok' dedik. Geçmişten gelen 23,5 milyar dolar borç vardı. 'O zaman bunu ödeyin' dediler, biz de 'vadesi gelince takır takır ödeyeceğiz' dedik. Allah'a şükür vadesi gelen bütün borcumuzu ödedik. Şimdi IMF'ye 2 milyar dolar borcumuz kaldı. Merkez Banka'mızın kasasında 90 milyar dolar döviz var. İşte Türkiye, güçlü Türkiye budur" dedi.
Tefenni Çaylı Göleti ve Sulamasının, 8 taşkın koruma tesisinin 18,5 milyon TL değerindeki yatırımlar olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yatırımlarından bahsetti. Burdur'a 9 yılda 370 milyon TL yatırım yapıldığını aktaran Bakan Eroğlu şöyle konuştu:

"9 tesis nerede bin 128 tesis nerede. Bunlardan 206 tanesi baraj. O kadar çok tesis açıyoruz ki 10 milyon liranın altındaki tesislerin açılışını artık Başbakanımız yapmıyor. O kadar çok tesis açıyoruz ki Başbakanımız çoğuna katılamıyor, bu nedenle çoğunu toplu olarak açıyoruz. İnşallah bu sene Başbakanımıza 112 tesis hazırlayacağız. 99 tane de ben tesis açacağım."

Bakan Eroğlu, temeli atılacak tesise Burdurlu bir şehidin adının verileceğini söyledi. Eroğlu ayrıca, yüklenicilerle pazarlık ederek 13 Ekim 2013 saat 13.13'e taahhüt imzaladı.

Temel atılmadan önce Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Bakan Eroğlu'na fahri hemşerilik beratını takdim etti. Tefenni Çaylı Göleti ve Sulaması ile 8 Taşkın koruma tesisinin temeli Bakan Eroğlu, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Hasan Hami Yıldırım ve MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ile birlikte beton operatör butonuna basarak atıldı.