Kamuoyunda Afet Yasası olarak bilinen 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye'deki ilk kentsel dönüşüm alanı ilan edilen esenler Havaalanı Mahallesi'nde mutlu sona gelindi. Sabah'ın haberine göre; 5 Ekim 2012'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde törenle temeli atılan konutların yapımı tamamlandı. Esenler Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü ve inşaatını emlak Konut GYO'nun üstlendiği Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 2 bin 373 konut ve 55 işyeri inşa edildi. 72 bin metrekarelik alanda inşa edilen Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları için toplam 760 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nda hak sahipleri için yapılan bin 403 konut ve 32 işyerinin kura çekimleri 31 Mart 2016'da yapılmıştı.

TAPULARI ERDOĞAN VERECEK

Hak sahiplerinin tapu ve anahtarları, 30 Mayıs 2016 Pazartesi günü düzenlenecek törenle kendilerine verilecek. Tapu ve anahtarlar, bu mahalleden Türkiye'deki kentsel dönüşüm seferberliğini başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek.

"CUMHURBAŞKANIMIZI MAHCUP ETMEDİK"

Anahtar ve tapu teslim töreni ile ilgili her türlü hazırlığın tamam olduğunu bildiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Cumhurbaşkanımız bize güvenerek 2012 yılında kentsel dönüşüm seferberliğini bu mahallemizden başlatmıştı. Elhamdülillah biz de Cumhurbaşkanımızı mahcup etmedik. Konutları tamamladık ve bugün teslim noktasına geldik. 30 Mayıs 2016'da saat 14.00'te tüm vatandaşlarımızı, 6306 Sayılı Yasa kapsamında Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm konutlarının teslim törenine Esenler'e davet ediyorum" dedi. Başkan Göksu, ilçe genelinde "Çocuklarınıza tabut değil konut bırakın" sloganıyla yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında son 6 yılda ilçedeki 25 binden fazla konutun yenilenmesi veya yenilenme sürecine girmesini sağladıklarını da belirtti.