Bakan Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Hatay ve ilçelerinde yapılan 5 tesisin toplu açılış törenine katıldı. 

Reyhanlı ilçesindeki belediye düğün salonunda düzenlenen törende konuşan Eroğlu, Hükümetin gece-gündüz çalıştığını ve Türkiye'nin çok iyi noktaya geldiğini söyledi. 

2002 yılında Türkiye'nin neredeyse 70 sente bile muhtaç durumda olduğunu, memur maaşlarının ödenebilmesi amacıyla 500 milyar dolarlık kredi için çalmadık kapı bırakılmadığını vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu: 

''O dönemde Türk parasının değeri yoktu. Çaldığı bütün kapılar kapanmıştı. Sonra paradan 6 sıfır atıldı. Enflasyon denen canavarı yendik. Sadece devletin borçlanma faizi yüzde 61 iken şu an tek haneli rakamlara indi. Geçmişteki hükümet, IMF heyeti gelince onun bütün taleplerini kabul eder, heyet bütün taleplerini kabul ettirmiş şekilde ülkeden ayrılırdı. Bu bizim yüreğimizi dağlardı. O günler Allah'a çok şükür
geride kaldı. 

Türkiye şu anda, dünyadaki küresel krize rağmen Çin'den sonra en büyük büyümeyi gerçekleştiren ülke haline geldi. Bunu Başbakanımızın vizyonuna, onun liderliğine borçluyuz. Sadece bununla kalmadı. Bildiğiniz üzere IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. IMF'siz yolumuza devam ettik. IMF'ye olan borcumuz neredeyse bitmek üzere.

Şu anda 4 milyar dolara indi ve onu da her an ödeyebilecek gücümüz var. Çünkü Merkez Bankası'nın kasası dövizle dolu. 100 milyar dolar dövizimiz var. İşte bu büyük Türkiye'nin, güçlü küresel gücün ayak sesi.'' 

Sadece borçları ödemekle kalmadıklarını, geçmişteki muhalefet ve hükümetlerin hayal edemediği pek çok yatırıma imza attıklarını anlatan Eroğlu, bölünmüş yollar, barajlar, göletler, sulama tesisleri ile eğitim ve sağlıktaki dönüşümün bunlardan bazıları olduğunu ifade etti. 

Eroğlu, Türkiye'de, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan, hortumları kesip, milletten aldığını millete hizmet olarak sunan bir hükümetin bulunduğuna dikkati çekerek, ''Bizden önceki hükümet üç yıl kaldı ama 9 tesis açabildi. Biz 9 yılda bin 27 tesis açtık. Bunların 207'si baraj. 47 şehre içme suyu temin ettik. Artık hiçbir şehirde su problemi kalmadı. Çünkü biz bütün şehirlerin 2040, 2050, 2060 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak tesisler yapıyoruz'' diye konuştu.


AA