Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Amaçlarının, bankacılık sektörünü daha ileriye götürmek olduğunu belirten Öztekin, ''Türkiye'nin şu an geldiği noktada ekonomik ve siyasi istikrarın çok büyük önemi var ve bu istikrarlı ortamdan en kazançlı çıkan da yine bankacılık sektörü olmuştur. Bunu bozacak her türlü davranıştan hepimizin kaçınması lazım. Bu ortamı bozmak isteyenlerin de gözlerinin yaşına bakmayız, bakmayacağız'' diye konuştu.

Tüketicilere zarar verebiliyor

Öztekin, şunları kaydetti:

''Bizim bir görevimiz de tasarruf sahibini ve finansal tüketiciyi bankalar karşısında korumak. Tüketicinin haberi olmadan, genel bireysel hizmet sözleşmelerine dayanılarak kredili mevduat hesabı açılabiliyor veya kredi kartı gönderilebiliyor. Bu konulara ilişkin önümüzdeki günlerde bir düzenleme olacak.''

Bilinçli kullanın

Öztekin, kredi kartının bilinçli kullanılması halinde önemli bir araç olduğuna dikkati çekerek, ''Kredi kartı borcundan ağzı yanan herkes bankaları suçluyor. 'Banka bana çok limit verdi' deniliyor. Tamam, banka sana limit verdi de kimse kimseye de zorla bu limiti kullan demiyor'' şeklinde konuştu.




AA