Şikayetvar’a gelen şikayetler incelendiğinde bankalar ile tüketiciler arasındaki kredi kartı aidatı savaşının tam gaz sürdüğü görülüyor. Bankalar tüketiciye verdiği sözü tutmayınca şikayetler de dinmek bilmiyor.

Bankaların ‘Harcamanızı arttırın aidat almayalım’ teklifine bir yenisi daha eklendi. Kredi kartı almak isteyen vatandaşları ‘Kart aidatı almayacağız’ sözü ile ikna eden bankalar daha sonra ekstrelere 10 lira ile 100 lira arasında değişen aidatı yansıtınca eleştirilerin odağı oldu. ‘Kart aidatı alınmayacak sözü vermişlerdi’ diyerek tepkilerini dile getiren vatandaşlar Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerde bankaların kendilerine kart alırken nasıl teklifte bulunduklarını işte şöyle dile getirdiler:

“KART AİDATI İSTERSENİZ BAŞVURMAM”

“İnternet üzerinden kredi kartı başvurusu yaptım, daha sonra beni aradılar. Dedim ki eğer kredi kartı aidatı almazsanız başvurumun kabul edilmesini, eğer kart aidatı isterseniz başvurumun iptal edilmesini istiyorum dedim. Yaptığımız görüşme sonrası kart aidatı almayacağız diye söz verdiler. Kredi kartımla aldığım lcd TV'nin ücretini 6 taksit şeklinde tahsil ettirdim. Son taksitim bitti diye sevinirken 50 TL bir borç daha eklendiğini gördüm. Çok pişman oldum kısacası. Kart parasının iade olmasını talep ediyorum.”

“KREDİ KARTIMI AÇTIRIRSANIZ AİDAT ALMAYIZ DEDİLER”

“6 ay önce iptal ettirdiğim kredi kartımı geri açtırmam için bankanın genel müdürlüğünden arandım. Eğer kredi kartımı tekrar açtırırsam kart aidatı ödemeyeceğimi ve ekstradan 45 TL'de bonus yükleneceği söylendi.Bende kabul ettim.Kredi kartı ekstrem geldiğinde 45 TL' lik kart aidat ücretini görünce deliye döndüm ve müşteri hizmetlerini aradım ve durumu izah ettim.Bunu rutin bir işlem olduğunu söylediler. Bende kredi kartımı iptal edin dediğimde bana 45 TL bonus yükleyelim oldu cevapları. Haklı müşteri hattını aradım onlarda bir şey yapamayacaklarını söylediler. Tekrar iptal ettirmek için müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım form doldurdular ve genel merkeze ileteceğiz dediler. Onlarca TL harcayarak müşteri hizmetlerini aramama rağmen halen sonuç alamadım. “

“BANKA YÜZÜNDEN AİLEMLE ARAM AÇILDI”

“Kredi kartı kullanıcısıyım. 3 tane ek kart çıkardım ve çıkartırken bana ilk yıl kart ücreti yok dendi bende ona göre onay verdim. Müşteri hizmetleri beni aradığında 3 defa sordum özellikle kart ücreti ödemeyeceğim değil mi diye 3 defada evet ödemeyeceksiniz yanıtı aldım. Ama tabi banka sözünde durmadı ve benim kartıma ve diğer 3 ek karta yıllık kart ücreti yansıttılar. Çalıştığım dönemde kullandığım bir karttı ve iyi derecede kullandığım bir karttı. Ne bu güne kadar ödemesini geciktirmiştim nede başka bir olumsuzluk. Şimdi öğrenciyim ve kart ücretini arkadaşlarımdan aldığım borçlarla ödedim. Ailemle de aram açıldı banka yüzünden ve inanın hala çok zor durumdayım. Keşke böyle güvensizlik sağlamasaydı da yıllarca müşterisi olarak kalsaydım. Öğrenci biriyim kıt kanaat geçinen biriyim ve keşke beni bu derece mağdur ettiğinizden dolayı olumsuzluk dualarım yerine anlayışlı olsaydınız ve sözünüzde dursaydınız da iyi niyetli dualarımı alsaydınız.”

“PERSONEL YANLIŞ BİLGİLENDİRİYORMUŞ”

“Daha önceki dönemlerde de aidata itiraz etmiş ama sonuç alamamıştım. Bunun üzerine kredi kartımı iptal ettirmek istediğimi çağrı merkezine iletmiştim. Daha sonra beni arayarak kartımı iptal ettirmemem koşulu ile (başkaca herhangi bir taahhüt olmadan) kart aidatı alınmayacağını bildirdiler. Ben de bunun üzerine iptalden vazgeçtim. Ancak bu dönemki hesap özetinde yine kart aidatı tahakkuk ettirildiğini gördüm. Haklı Müşteri hattını arayıp durumu izah ettim ve söz verildiği gibi aidat ücreti alınmaması gerektiğini ilettim. Müşteri temsilcisinin verdiği cevap tam bir komedi. Bana personel tarafından yanlış bilgi verilmiş olabilirmiş ve bu bankayı bağlamazmış. Kart ücretini ödemem gerekiyormuş. Bankanın sözünde durmaması ayrı bir ayıp, personelin verdiği bilgi yanlış olabilir yaklaşımı ise tamamen ayrı bir skandal. Umarım bu yazdıklarım dikkatlice okunur ve değerlendirilerek çözüm üretilir.”

“BANKA SÖZÜNÜ TUTMADI, ELEKTRİKLERİMİZ KESİLDİ”

“Banka yetkilileri üç faturayı otomatik ödeme talimatına bağlanması durumunda Kredi kartımdan yıllık kart aidatı alınmayacağını ifade etmişler. Babam da hiç adeti olmadığı halde böyle bir talimat vermiş. Lakin gelin görün ki iki aydır fatura ödenmediği için geçtiğimiz gün evin elektriği kesildi. Bu da yetmedi bir de süresi dolmadığı halde kredi kartı gönderilerek kredi kartı yıllık aidatı istendiğine dair bir ekstre göndermişler. Ne diyelim size müşteri lazım değil anlaşılan.”


Star