Vatandaşların gelirlerini aşan ve ödeme güçlüğü yaşadıkları kredi kartı limitlerine sınırlama geliyor. Ekonomi yönetimi, 2012 başında kredi kartlarına tek limit uygulamasına geçiyor.

10 bin lira limit belirlenen bir vatandaş, bunu ister tek bankadan, isterse 5 ayrı bankadan 2 biner TL limitli kartlarla kullanabilecek. Bu limiti aşmak söz konusu olmayacak. 2011 yılında 200 milyar TL'yi aşan bireysel kredi kartı borçları, ekonomi yönetimini bu konuda önlem almaya itti. Son dönemde kredi kartı borçlarında yaşanan ödeme güçlüğü ve bu konuda artan şikâyetler üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarında, “tek limit” uygulamasını hayata geçiriyor.

2012 başında hayata geçirilecek düzenleme ile kredi kartı sahiplerinin gelir durumları, mülkiyet bilgileri, ailedeki çocuk sayısı, tüketim ve harcama alışkanlığı gibi bilgiler göz önünde bulundurularak kredi kartları merkezi tarafından, “tek bir limit” belirlenecek. Tüm bankaların ulaşımına açık olacak bu limit, vatandaşa verilecek kredi kartlarına da referans oluşturacak.