İSTANBUL - Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ve TOKİ’nin geçen ay Ayazağa’daki 242 bin metrekarelik arsa için yaptığı dev ihaleyi 1.2 milyar TL gibi rekor bir fiyatla kazanan Yeşil İnşaat ve Metal Yapı liderliğindeki konsorsiyum, ‘risk almamak’ için ihaleden çekildi. Yeşil İnşaat’ın ihaleden çekilme nedeni ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin TOKİ aleyhine imar planı iptali ve yürütmenin durdurulması davası açması. Arsada imar planı iptali söz konusu olduğu için risk almak istemediklerini belirten Yeşil inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, o arsada 1 milyar TL’lik dev konut projesi yapmak için tüm planlarının hazır olduğunu ancak bu gelişmeyle birlikte mağdur edildiklerini söyledi.

Yapacakları sosyal yaşam projesi için ön talep bile almaya başladıklarına dikkat çeken Engin Yeşil, “Mağduriyetimizin giderilmesi için gereğini yapacağız. İlk etapta geçici teminat mektuplarımızın nakde döndürülmesini durdurduk. Yasal yollardan haklarımızı almak için araştırma yapıyoruz. Maslak’taki 220 bin metrekarelik arazi çok özel ve bir daha bulunması zor bir bölgeydi” dedi.

Ağaoğlu: Bu araziyi kaçırmam
Yeşil İnşaat’ın ihaleden çekilmesinin ardından gözler 1.1 milyar TL ile en yüksek ikinci teklifi veren Ağaoğlu’na çevrildi. “Şimdi prosedür gereği bize teklif edecekler” diyen Ali Ağaoğlu, resmi tebligat beklediklerini söyledi. Böyle bir araziyi kaçırmayacaklarını belirten Ağaoğlu, Yeşil İnşaat’ın kararına saygı duyarken, yatırımda herhangi bir risk görmüyor. Ağaoğlu, Maslak’ta İstanbul’a yakışır bir proje yapmayı düşündüklerini kaydetti. (Radikal)