Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 10 yıl içinde kayıtdışılığın ciddi oranda gerilediğini, ancak hala yüksek seviyede olduğunu söyledi.

Şimşek, şu anda 4 bin 800 vergi müfettişi bulunduğunu, bu sayıyı orta vadede 12 bine kadar çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, ''Çünkü sadece mevzuat yetmez, sadece kayıtdışılığa karşı eylem planları yetmez, mutlaka sahada olacağız'' dedi.

Şimşek'in açıklamaları 7 bin 200 müfettiş alımının planları arasında olduğunu ortaya koydu. Şimşek alımlar için net tarih vermedi....

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında akaryakıt, madeni yağ, tütün ve alkol sektöründe fatura ve elektronik defter zorunluluğu getirileceğini söyledi.

Kozmetik ürünler takip sistemini hayata geçireceklerini belirten Şimşek, ''Kozmetik ürünleri izlemeye yönelik Sağlık Bakanlığı ile bir sistem kuruyoruz. Bundan sonra bütün kozmetik ürünleri üretimden satışına yönelik takip edeceğiz'' dedi.

6111 sayılı yasa kapsamında, borç yapılandırmasından faydalanan mükelleflerin bu ay sonu itibariyle mutlaka taksitlerini ödemeleri gerektiğini belirten Şimşek, ''Çünkü bu son şans'' dedi.



AA