CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesini; Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı yanıtladı.
 
Verilen yanıtta Bakanlığa, ekonomik ve mali gelişmeleri izlemek amacıyla genel olarak tirajı yüksek olan günlük gazeteler alındığı belirtilerek, bu alımın bütçede "03.2 - Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları" koduyla yer aldığı bilgisi verildi.
 
İŞTE O GAZETELER:
Bakanlığın yıl boyunca aldığı gazeteler ise şöyle sıralandı: Hürriyet, Milliyet, Posta, Akşam, Bugün, Sözcü, Zaman, Cumhuriyet, Dünya, Habertürk, Güneş, Radikal, Sabah, Star, Takvim, Taraf, Türkiye, Vatan, Yeni Akit, Yeni Şafak, Today's Zaman, Wall Street Journal, Financial Times, International New York Times.
 
HİÇ ÇİÇEK ALINMADI, PASTA VE ŞEKERE 19.9 BİN LİRA ÖDENDİ
 
Bakanlık, çiçek, pasta ve şekerleme alımı gibi giderlerin bütçede "03.6 - Temsil ve Taratma Giderleri" koduyla temsil, tanıtma, ağırlama, tören, fuar, organizasyon harcamaları kapsamında takip edildiğini bildirdi.
 
Bakanlığımın bu tür giderleri azami tasarrufa dikkat edilerek, hizmetin gerektirdiği zorunluluklar çerçevesinde yaptığı vurgulandı. 2013 yılı içinde bütçeden hiç çiçek alımı yapılmadığını pasta ve şekerleme alımı içinse 19.9 bin lira ödendiği bildirildi.
 
Pasta ve şekerleme alımı yapılan firmalar ise şöyle sıralandı:
 
Victoria Pastanesi, Çiçek Market, Zerdali Pasta, Neli Pastacılık, Migros, Liva Pastaneleri, Elmacı Pazarı Güllüoğlu Gıda, Makro Market, Lilla Rose Pastanesi, Carnavale Pastaneleri, Balgat Gıda, Pilita Pastanesi, Hacıbaba, Kardeşler Fırını.