ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR 6. Genel Kurulu öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanun taslağının halen Bakanlar Kurulunda olduğunun hatırlatılması üzerine de ''Bu akşam hükümet üyeleriyle nihai bir görüşme yaparak, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanun Taslağı ile 2821 sayılı İş İlişkileri Kanunu Taslağı'nı bu hafta Meclis'e göndereceğiz'' dedi.

Bakan Çelik, bazı ilaçların fiyatlandırılmasında sıkıntı yaşandığının belirtilmesi üzerine, SGK'ya yapılan müracaatların dikkate alındığını ve bu çerçevede çalışma yapıldığını söyledi.

Sıkıntı yaşanan ilaçların anında değerlendirildiğini ifade eden Çelik, herhangi bir sıkıntı varsa bunların ele alınarak çözüleceğini dile getirdi. Şu anda kendilerine iletilen herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade eden Bakan Çelik, ''Bazı ilaçlarda fiyat artışına gidilmesinin doğru olacağı yönünde Sağlık Bakanlığına yazı yazdık ve bunu dün bildirdik. Sayın bakanla şifahen de konuştuk, orada bir sıkıntı yaşanmayacak'' dedi.



AA