Merkez Bankası, bugün gerçekleştirdiği kasım ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından politika faizi 50 baz yükseldi. TCMB üst bandı 25 baz puan yükseltti.
PPK kararı öncesinde sabah saatlerinde rekor seviyesinin üstüne çıkarak 3,42'nin üzerinde seyreden ve sonrasında 3,38 seviyelerine kadar gerileyen dolar/TL kuru, kararın ardından ilk tepki olarak 3,3740'a kadar geriledi.

DÜN CUMHURBAŞKANI MERKEZ BANKASI'NA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, reel faizin yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Merkez Bankası'na müdahale yetkim yok ama ben de eleştirimi yapacağım. Halkın karşısında tokadı yiyen benim" dedi. Erdoğan, bankalara "faizi makul seviyelere çekin" çağrısı yaptı.

EKİMDE FAİZ İNDİRİMİNİ PAS GEÇMİŞTİ
Mart ayından beri toplam 250 baz puana ulaşan indirimi Merkez Bankası ekim ayında pas geçmişti.

EKK DÖVİZ İÇİN TOPLANMIŞTI
Döviz kurlarındaki hareketlilik sebebiyle dün akşam da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Beştepe'de Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirilmişti.

İLK ZİRVE 18 KASIM'DA YAPILMIŞTI
Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında 18 Kasım'da toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK),döviz kurlarındaki hareketliliği ele almıştı.

Cuma günü 16.00'da başlayan ve 4 saat süren Başbakan Yıldırım'ın başkanlığında toplanan EKK Toplantısı'nda ekonominin direncini artıracak reformların hızlandırılacağı, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı için tedbirler alacağı belirtilmişti.


Habertürk