T.C.

ADALET BAKANLIĞI EĞİTİM VE DİNLENME TESİSLERİ MERKEZ YÖNETİM KURULU

KARAR NO KARAR TARİHİ

: 707

: 20/03/2012



KARAR



Maliye Bakanlığının Kamu Sosyal Tesislerine ilişkin Tebliği (Sayı 2012-8) 08/01/2012 tarihinde 28167 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış, tebliğ hükümlerinin 01/02/2012 tarihinden itibaren geçerli olduğu belirtilmiştir. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfına ait olmayan Bakanlığımıza bağlı misafirhanelere ilişkin olarak aşağıdaki hususları Yönetim Kurulumuzca oy birliği ile karar altına alınmıştır.


1-01/02/2012 tarihinden sonra misafirhanelerden yararlanacaklardan kişi başı KDV dahil 15.00- TL ücret alınacaktır.


2- Birinci bölge iller ile denize kıyısı bulunan ilçe Cumhuriyet başsavcılıkları nezdinde bulunan misafirhanelerin tahsis işlemleri Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kurulumuz tarafından yapılacaktır. Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından tahsis işlemi, ancak kurulumuzdan izin alınarak yapılabilecektir. Bunun dışındaki zamanlarda ve bu kapsamda olmayan yerlerin tahsisini ise Cumhuriyet başsavcılıkları yapmaya devam edeceklerdir.

3- Misafirhanelerden Bakanlık ve Merkez Yönetim Kurulunca uygun görülen Adalet Bakanlığı personeli ile emeklileri, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile misafirler yararlanacaklardır. Personel ve emeklinin eşi ile altsoyu ve üstsoy personel gibi, benzer şekilde kamu kurum ve kuruşlarının personeline ve emeklilerine aynı yakınlığı bulunan kişiler de kamu kurum ve kuruluşunun personeli gibi ücretlendirilecektir. Bunların dışındakiler ise misafir statüsünde değerlendirilecektir.

4- Kamu kurum ve kuruluşunun personeli ile emeklilerine Bakanlığımız personeline belirlenen ücretin %25, misafirlere ise %50 fazlası ücret uygulanacaktır.

5- Misafirhaneden yararlanacakların 01/02/2009 tarihinden sonra doğan çocuklar için konaklama bedeli alınmayacak, 01/02/2006 ile 01/02/2009 (bu tarihler dahil) arasında doğanlardan ise konaklama bedelinin yansı alınacaktır. Küçüklerin yaşlarının geçerli kimlik belgesi ile ispatlanması zorunludur.

6- Yukarıda tarih ve sayısı belirtilen Maliye Bakanlığının Kamu Sosyal Tesislerine ilişkin Tebliğin diğer hükümleri uygulanmada aynen geçerli olacaktır.