Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin deprem gerçeğini anlattı, deprem sigortası yaptırmayanların karşılaşacağı sorunları açıkladı

Zorunlu Deprem Sigortası, depreme karşı maddi kayıpları telafi ediyor. Bugüne kadar 3 milyon 800 bin konut depreme karşı sigortalandı. Ödenen küçük miktardaki primlere rağmen sigortalılık oranları ne yazık ki artış göstermiyor.

Van'la İlgili Çarpıcı Tespit

Bu konuda konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Tüm sigorta sektörünün Van için yaptığı hasar ödemesi ise 150 milyon TL oldu. Ancak kuşkusuz depremin yarattığı tahribat çok daha büyük. Öte yandan enterasan, Van ili deprem sigortasının en düşük yüzdeye sahip olduğu il. Sigortalılık oranı Van'da 81 ilin en düşük seviyesinde" dedi.

Hükümet, depreme karşı sigortalılık oranlarını arttırmak için kolları sıvadı... Hazırlanan yasa teklifi Meclis'te..

Teklifle ilgili bilgi veren Babacan, "Zorunlu Deprem Sigortası'nın yaygınlaştırılmasına destek olacak hükümleri içeren Afet Sigortaları Kanun Tasarısı şu anda Mecliste. Bu yasanın tekrar canlandırılması ve en kısa zamanda yasama sürecinin tamamlanması için gerekli yazışma ve bilgileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ilettik" diye konuştu.

Sigortasını Yapmayana Kötü Sürpriz

Yeni düzenleme ile deprem sigortasını yaptırmayanlar bir çok sürprizle karşılaşacak. Sigortası olmayanlara elektrik ve su aboneliği verilmeyecek.

Bu arada Doğal Afet Sigortaları Kurumu, "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" yarışmasıyla sosyal bilinci artırmaya çalışıyor. Yarışmada, iki ile birincilik verildi.

Bolu En Yüksek Poliçe Oranına Sahip

Bolu, en yüksek poliçe oranına sahip il seçilirken bir yıl içinde sigortalılık oranını en yüksek arttıran il Hakkari oldu.



AA