Online olarak SGK gün sorgulama işlemi için kuruma gitmeye gerek kalmadan ve ücret ödemeden yurttaşlar kolayca hizmet dökümlerini ulaşabiliyor.

SGK GÜN SORGULAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gün sorgulama yapmak için sgk.gov.tr veya e-devlet sistemini kullanmanız gerekiyor. Gerekli kimlik bilgilerinizi ve vatandaşlık numaranızı kullanarak sgk.gov.tr adresinden şifresiz olarak  ssk gün sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Ancak e-devlet sistemini kullanmanız halinde e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-devlet şifresi içinde herhangi bir PTT şubesine müraacat edip almanız gerekiyor. SSK gün sorgulama sayesinde şimdiye kadarki ödenmiş SSK prim gün sayınızı, primlerinizin kaç gün üzerinden ve hangi rakamdan yattığını öğrenebilirsiniz. Bu sayede emeklilik hesaplamalarınızı da yaparken doğru bilgiler kullanmış olursunuz.

SSK Gün Sorgulama işlemlerinizi aşağıdaki sayfadan ya da sorgulama ekranından yapabilirsiniz. http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/tr/e_sgk 

SSK gün sorgulama işleminizi ilgili sayfaya girdikten sonra T.C. kimlik numaranız, cilt numaranız ve doğum tarihinizi girerek hızlıca öğrenebilir, isterseniz diğer işlemleri de yapabilirsiniz.