TC kimlik numaranız ile ssk sgk prim borcu sorgulaması yapmanı mümkün. 4B hizmet dökümü, prim borcu sorgulama, SSK Hizmet Dökümü alma, gibi bütün işlemleri kolaylıkla haberimizin devamındaki linklere tıkayarak yapabilirsiniz.

SGK Hizmet dökümü sorgulama, SSK ve SGK prim borçlarınızı öğrenme işlemleri ile ilgili detaylı bilgi haberimizde. SGK Hizmet Dökümü sorgulaması yapmak artık çok kolay. SGK Hizmet Dökümü ile ilgili ayrıntılı bilgi haberimizin devamında.

SGK-SSK prim borcu sorgulama işlemleri ile ilgili detaylı anlatım haberimizde. Ne zaman emekli olurum sorusu iş hayatına atılır atılmaz insanların akıllarında oluşan bir soru. Ne zaman emekli olacağınıza dair sorgulamayı haberimizin devamında yapabilirsiniz.

SGK Prim borcu öğrenme, 4A Hizmet Dökümü, 4B hizmet dökümü, SGK Himet Dökümü alma, SGK Hizmet dökümü sorgulama ile ilgili tüm detaylar haberimizde. TC Kimlik No ile SSK - SGK Prim Borcu Sorgulamasını internetten yapabilirsiniz. SGK-SSK sorgulamalarınız için TC kimlik numaranızı sisteme girmiş yaparak kolayca sorgulama yapabilirsiniz. haberimizin devamında.

E-SGM HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ! 

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM? 

SSK RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ! 

TÜM SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ! 

ANKARALI EN ÇOK SGK İÇİN ARADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170’e bu yılın ilk altı ayında 3 milyon 895 bin 184 başvuru geldi. İllere göre başvuru dağılımında ALO 170’e en çok başvuran il 1 milyon 369 bin 352 ile İstanbul olurken, 302 bin 689 başvuruyla İzmir ikinci, 245 bin 433 başvuru ile Ankara ise üçüncü oldu. ALO 170’e Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), İŞKUR ve SGK konularıyla ilgili olarak illere göre başvuru dağılımında ÇSGB ile ilgili en çok başvuran il 76 bin 822 ile İstanbul oldu. Bunu sırasıyla 22 bin 738 ile Ankara, 12 bin 686 ile İzmir izledi. İŞKUR ile ilgili konularda ise en çok başvuru 285 bin 236 ile İstanbul, 62 bin 156 ile Ankara ve 59 bin 995 ile İzmir’den geldi. SGK ile ilgili konularda ise 1 milyon 7 bin 294 ile en fazla İstanbul’dan başvuru geldi. Bunu sırasıyla 230 bin 8 başvuru ile İzmir ve 160 bin 539 ile Ankara izledi.

3 MİLYON BAŞVURU HEMEN ÇÖZÜMLENDİ

ALO 170’e 1 Ocak-31 Haziran tarihleri arasında toplam 3 milyon 895 bin 184 başvuru yapıldı. Bunların 319 bin 795 bini kurum birimlerine yönlendirilirken, 3 milyon 575 bin 389’u hemen çözümlendi. SGK’nın alt birimlerine aynı tarihlerde toplam 2 milyon 780 bin 632 çağrı geldi. Bunu ilk sırada 2 milyon 39 bin 220 ile SSK, 279 bin 437 ile Genel Sağlık Sigortası, 167 bin 279 ile ihbar, 121 bin 953 ile Bağkur ve 95 bin 327 çağrıyla Emekli Sandığı izledi.

SSK (SGK 4A)

2008 yılında SGK 4/A sıfatı kazanan SSK, bir tür sigorta kapsamıdır. Bu yazımızda, SSK-SGK 4A ile ilgili her konuyu irdelemeye ve SGK, SSK konusunda kafanızdaki tüm sorunları yanıtlamaya çalışacağız. Yazımızı okumadan önce linklerden ayrıntılı bilgi alacağınızı ve uygulamalarınızda SSK hizmet dökümü, yeni adıyla 4A SGK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamaları ile elde edeceğiniz bilgileri kullanmanızı tavsiye ederiz.

Sigorta Sorgulama

Sigorta sorgulama ile 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü gibi sizin hizmetinize ait bilgileri içeren bir dokümanıdır. Sigortanızı sorgulatmak için prim, gün sayılarınızı belirten 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü yani sigorta sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta sorgulamanızı iki şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

“E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranı” ile sigorta sorgulama ve “E-Devlet” ile sigorta sorgulama şeklinde iki şekilde yapılır.

“E-SGM Hizmet Sorgulama Ekranı” İle Sigorta Sorgulama : E-SGM hizmet sorgulama ekranı ile sigorta sorgulama için ilk yapmanız gereken E-SGM ekranına ulaşmaktır. Bu ekrana ulaştıktan sonra T.C. kimlik numaranızı, uyruğunuzu, cilt numaranızı, doğum yılınızı ve nüfus ilinizi giriniz. “Sorgula” butonuna tıkladıktan sonra sigorta sorgulamanızı gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.

“E-Devlet İle Sigorta Sorgulama : E-Devlet ilesigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümü bilgilerinize erişerek sigorta sorgulamanızı öğrenebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Hizmet Dökümü

SGK 4/A ya da SSK hizmet dökümü, sizin SSK ve SGK 4/A kapsamındaki tüm çalışmalarınızı, kronolojik bir sıralamaya göre anlatan, açıklayan bir dokümandır. Bu dokümandan ne zaman işe girdiğinizi, ne zaman işten ayrıldığınızı, kaç farklı yerde çalıştığınızı, toplam ne kadar prim gün sayısına sahip olduğunuzu, aylık ve yıllık prim gün sayılarınızı kısaca tüm sigorta sorgulamanızı ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz. Bu dokümana iki şekilde ulaşabilirsiniz.

SGK 4A-SSK Prim Sorgulama

4A SGK hizmet dökümü yani SSK prim sorgulama ile sizde hangi tarihler arasında, ne kadar prim yatırıldığını SSK hizmet dökümünüz ile yani prim sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz. Nerelerde çalıştığınızı, ne kadar süreyle çalıştığınızı, kaç firma değiştirdiğinizi, her firmadan ne kadar prim yatırıldığını öğrenebilirsiniz.

SGK prim sorgulamada, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama ile aynı işlemleri yapmanız gerekmektedir. Yani, SSK hizmet dökümünde olduğu gibi, prim sorgulamada da e-devlet ve E-SGM ekranı olmak üzere işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-SGM ekranlarından uyruğunuzu, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili, doğum yılınızı giriniz. Eğer, T.C. vatandaşı değilseniz uyruğunuz ile birlikte, ikamet tezkere numaranızı da girmek zorundasınız. Daha sonra güvenlik kodu yazan kısma, karşısında bulunan karakterleri giriniz. “Sorgula” butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen ekranın sağ tarafında bulunan “Hizmet Bilgisi” açılır menüsünden “4A Hizmet Bilgisini” seçtiğinizde prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenmiş olacaksınız.

E-Devlet ile ise bu işlemi şifrenizi PTT den, 2 TL karşılığında aldıktan sonra gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıkladıktan sonra, sol taraftan “E-Hizmetler” seçeneğini seçiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu altında bulunan “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Böylece, SGK prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.

SGK 4A-SSK No Öğrenme

SGK 4A yani SSK no öğrenme işleminiz SSK ile ilgili birçok resmi işleminiz için gerekli olan bir numaradır. Bu numara ise 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzde bulunan birçok bilgiye erişebilirsiniz. Bu numarayı tam olarak size, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde her Türk vatandaşına verilen T.C. numarası gibi düşünebiliriz. T.C. numaranız sizin nasıl Türkiye’ de kim olduğunuzu, ayırt edici bir şekilde belli ediyorsa, SSK sicil numaranız da sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünde bulunan bilgilerinizi, sizi, ayırt ediyor. Böylece, isim ya da soyisim benzerliği gibi mağdur duruma düşürebilecek olayların yaşanması önleniyor. SSK sicil numaranızı, sigorta sorgulama, 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü işlemlerinde yaptığınız gibi E-SGM’ nin sitesine girerek tescil kaydı sorgulama sayfasına erişerek öğrenebilirsiniz.

E-Devlet ile ise 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamada yaptığınız gibi sisteme girişinizi gerçekleştirebilir, fakat farklı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başlığı altında yer alan “4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti” seçeneğini seçmelisiniz. Böylece 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümünüzü ya da sigorta sorgulamalarınızda ayırt edici rol oynayan SGK 4A yani SSK sicil numaranıza erişebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Maaş Sorgulama

SGK 4A yani SSK maaş sorgulama ile ne kadar maaş aldığınızı ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Burada, yapacağınız işlemler sigorta sorgulamada olduğu gibi iki şekilde gerçekleşebilecektir. Bunlar E-Devlet ile E-SGM ekranı kullanılarak gerçekleşmektedir. Sigorta sorgulama veya 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü konularında anlatıldığı üzere sisteme girişinizi gerçekleştirmelisiniz. Daha sonra E-SGM ile giriş için sağda bulunan “Emekli Aylık Bilgisi” seçeneklerinden “4A Emekli Aylık Bilgisi” ni seçmelisiniz. E-Devlet için ise Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alan seçeneklerden seçiminizi aynı şekilde ve “4A Emekli Aylık Bilgisi” şeklinde seçmelisiniz. Böylece SGK 4A yani SSK maaş sorgulamanız gerçekleşmiş bulunmaktadır.

SGK 4A-SSK Maaş Hesaplama

SGK 4A yani SSK maaşınızı hesaplayabilmek için linklerden ulaşabileceğiniz siteler ile sisteme erişebilir ve 4A SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümü bilgilerinden faydalanarak formu doldurmalısınız. T.C. kimlik numaranızı, SGK 4A yani SSK sicil numaranızı, baba adınızı, nüfus ilinizi ve doğum tarihinizi giriniz. Sigorta sorgulama ve SGK hizmet dökümü ya da SSK hizmet dökümünde olduğu gibi “Sorgula” butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.

SGK 4A-SSK Borç Sorgulama

SGK 4A yani SSK borç sorgulama ile SSK işverenlerin ne kadar borçları olduğunu, çalışanlarının 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamalarında bulunan prim sayılarının ne kadar olması gerektiğini öğrenebilirsiniz. Bunun için ise online tahsilat sayfasını kullanmanız gerekmektedir.

SGK 4A-SSK İşe Giriş Sorgulama

SGK 4A yani SSK işe giriş sorgulamalarınız, birçok resmi evrakta, hesaplamalarda kullanacağınız bilgiler için gereklidir. SSK işe giriş sorgulama sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulama dokümanlarınızda bulunan tüm bilgilerinizin şekillenmesini sağlamaktadır. Şöyle ki, SGK 4A yani SSK işe giriş tarihiniz sizin hangi yasalarla, hangi şartlara uygun olarak emekli olabileceğinizi belirten, önemli bir bilgidir. Bu bilgi sizin 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü ya da sigorta sorgulamanızda bulunan bilgiler ile birlikte kullandığınız hesaplama ve resmi evraklar için önemli bir bilgidir.

SGK 4A-SSK Danışma Hattı

SSK danışma hattını kullanarak SSK hizmet dökümü yani 4A SGK hizmet dökümü, sigorta sorgulama, SGK işyeri bildirgesi, SGK gecikme zammı, SGK prim sorgulama, SGK ne zaman emekli olurum, SGK işyeri sicil no gibi SSK ve SGK hakkında sorabileceğiniz tüm bilgileri sorabileceğiniz bir hattır.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK)

Ekim başında yürürlüğe girecek ikinci aşama sosyal güvenlik reformu düzenlemelerinin uygulamasına açıklık getirdi.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ilişkin hükümleri Ekim ayı başı itibariyle yürürlüğe giriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun söz konusu hükümlerin uygulama esaslarına açıklık getiren 15 tebliği de bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

SGK PRİM SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor. SOSYAL SİGORTALAR KURUMU'nun son zamanlarda sıkça kullanılan sistemlerinden bir olan SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü alma sistemi kullanımda. SSK sorgulama hizmet dökümü alma ekrana stargazete.com üzerinden ulaşabilirsiniz... Vatandaşlar sigortalarının yatıp yatmadığını bunun yanısıra, sigorta primlerinin ne kadar üzerinden yattığını SSKsorgulama prim ve hizmet dökümü bilgisi alma sistemi aktif edildi. Hizmet Dökmünü nasıl alacağınız bu haberin içinde detayları ile tarif edilmiştir. SSK sorgulama prim ve hizmet dökümü listesi. SGK Hizmet Dökümü almak için bazı bilgilerin girilmesi gerekiyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Dinamik yapıya sahip sosyal güvenlik mevzuatında teknik anlamda uzun vadeli sigorta kollarından kişilere belirli ödemelerin yapılabilmesi için belli koşulların sağlanması gerekmektedir.

A. Sigortalılık Süresi

Sigortalılık süresi, sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına bağlı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarih ile tahsis yapılması için yazılı istekte (emeklilik talebinde) bulunduğu tarih, ölen sigortalılar için de ölüm tarihi arasında geçen süre olarak dikkate alınmaktadır.

Örnek: İlk defa 01/08/1982 tarihinde hizmet akdine tabi işe başlayan ve 30/09/2009 tarihinde yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan bir sigortalının sigortalılık süresi, tahsis talep tarihinden ilk defa işe başlanılan tarih çıkartılarak aşağıdaki gibi tespit olunur.
Tahsis Talep Tarihi = 30/09/2009
İlk İşe Giriş Tarihi = 01/08/1982
Sigortalılık Süresi = 29/ 1/ 27 (27 yıl 1 ay 29 gün)

B. Prim Ödeme Gün Sayısı

Prim ödeme gün sayısı; malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olarak geçen sürelere ait gün sayısını ifade etmektedir.

C. Yaş

Yaşlılık ve ölüm sigortalarından aylık bağlanmasına ilişkin haklardan yararlanmak için gereken koşullardan biri de “yaş” olup, tahsis talep tarihinde aranan yaş şartı, tahsis talep tarihinden doğum tarihinin çıkartılması suretiyle tespit edilir.

Örnek : 30/03/2010 tarihinde tahsis talebinde bulunan bir sigortalının doğum tarihi 25/06/1953 olup talep tarihinde aranan yaş koşulu bu sigortalı için 57’dir.
Tahsis Talep Tarihi: 30/03/2010
Doğum Tarihi : 25/06/1953
Yaşı : 05 / 9 / 56 (57 yaş koşulu yerine gelmemiştir.)

Emekli çalışanların prim borcu ne olacak?

Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) emeklilerce çok bilinmeyen bir uygulama. Ancak, geçen yıl SGK’nın başlattığı prim hamlesi emeklilerimizi bu konuda hem bilgi, hem de borç sahibi yaptı. İlk kez bu köşeden, maaşlarına haciz konan emeklilerimizin durumunu yazdığımızda, binlerce telefon ve e-mail almıştım. Yaklaşık 600 bin emeklinin emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesilmeye başlayınca konu bir anda gündeme gelmişti.

SGK, 2013 yılında Maliye Bakanlığı’yla işbirliği yaparak, geçmiş dönemlere ait Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) borçlarını tespit etmiş, emeklilerimize yüklü miktarda borç çıkarmıştı. Bazı emeklilere 30 bin TL, bazılarına 2-3 bin TL olmak üzere değişen miktarlarda borç çıkarılmıştı.

Emeklinin borcu bitiyor

İşyeri olan emeklilerin maaşından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primleri'yle ilgili borçlar da yapılandırma kapsamına girdi. Yeni düzenlemeyle borç altında ezilen emekliler rahat bir nefes alacak

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri süren Torba Yasa tasarısı milyonlarca vatandaşın hayatında önemli değişikliklere sebep olacak. Bundan faydalanacak kesimlerden biri de esnaf emekliler. Mevcut düzenlemede işyeri açan emeklilerin maaşından yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisi yapılıyor. Bir firmada sigortalı olarak çalışan emekliler adına ise bu primi şirketi ödüyor. Küçük bir dükkân işleten ya da bir şirkete ortak olan emeklilerin bir kısmı kuruma bildirimde bulunmadığı için birikmiş SGDP borçlarının sıkıntısını yaşıyor. Torba Yasa tasarısında SGDP borçlarıyla ilgili yeni düzenleme de yer alıyor. Buna göre borçların faizi silinirken ana para da TÜFE oranında artırılacak. Ayrıca 2 ayda bir ödemeli 18 taksit olanağı getirilecek. Bu da 36 ay vade demek.

İnternetten yapılabilecek işlemlerin sayısında gün geçtikçe bir artış gözlemlemek de mümkündür. Kişiler kamu kurum ve kuruluşlarında işlemlerini yapabilmek için artık saatlerce uzun kuyruklar beklemek ya da tonlarca evrakla uğraşmak zorunda değil. Artık birçok işlem internet aracılığıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. SGK da internet üzerinden yapılabilecek işlemlere sürekli bir yenisini ekliyor. SGK'nın internet aracılığıyla yapılabilecek bir uygulaması da SGK hizmet dökümü sorgulamadır. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulaması sayesinde yatırılan SGK-SSK primlerinizi, SGK-SSK sigortalılık sürenizin ne kadardır devam ettiğini, SGK-SSK ne zaman emekli olacağınızı ve hatta ne kadar SGK-SSK emekli aylığı alacağınızı öğrenmeniz mümkündür. Peki SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır.

Borç silinmeyecek, azalacak

Düzenleme ile geriye dönük olarak borcu olan emeklilerin borçlarının gecikme zamları silinecek. Yani SGK’nın geçmişe dönük borç çıkarttığı emeklilerin borçlarının gecikme zamları tahsil edilmeyecek.
Bu kapsamda geçmişteki borçlar enflasyonla güncellenecek ve belirlenen rakamdan taksitlendirme yapılacak. Yani her durumda emeklimizin borcu silinmeyecek ancak, borç miktarı önemli miktarda düşecek ve taksit imkânı gelecek.

Kanun Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra borçluların gerekli başvuruyu yapmak için 4 ayı olacak. Bu sürede borçlarını yapılandıranların 36 aya yayarak 18 eşit taksitle bu borçlarını ödemeleri mümkün. Halen borcu nedeniyle maaşının dörtte birine haciz uygulanan emekliler için de aynı koşullar geçerli olacak. Bu durumda olanlar da yasa çıktıktan sonra SGK’ya başvuru yapmalılar.

SGK verilerine göre, SGDP uygulaması kapsamında halen 1 milyon 708 bin 660 emekli çalışmaya devam ettiği için prim ödüyor. Bu kişiler, esnaf, işçi, memur iken emekli olduktan sonra kendi adına iş kuranlar yani Bağ-Kur kapsamında çalışmaya tekrar başlayanlar ile emekli olduktan sonra SSK yani 4/a’lı olarak çalışmaya devam edenler. Çalıştığı işyerinde emekli olup, daha sonra yine aynı işyerinde çalışanların sayısının çok fazla olduğu biliniyor.

Erken emekliliğin bir sonucu bunlar

SGDP uygulamasının arkasında sürekli ifade etmeye çalıştığımız ve sosyal güvenlik sistemine kalıcı hasarlar verdiğine inandığımız erken emeklilik düzenlemeleri yatıyor. Geçmiş dönemlerde erken yaşlarda emekli olan kişiler, çalışmaya devam ediyorlar. Böyle olunca, zaten ekonomisi iş yaratmakta güçlük çeken ülkemizin gençlere iş yaratması daha da zorlaşıyor.

Diğer yandan, işverenlerin tercihi yüksek tecrübe sahibi bu kişileri çalıştırmak yönünde olabiliyor. Bu nedenle hem gençlerimizi işsiz bırakıyoruz, hem de emeklilerimize verdiğimiz maaşın belirli bir bölümünü kesiyoruz. İşin diğer boyutunda ise emekli maaşlarının düşüklüğü gerçeği yatıyor. Emeklilerimize yaşlılıklarında yeterli geliri sunabilsek, onlarda çalışmak yerine bir sahil kasabasına yerleşmeyi düşünebilecekler.

Emeklinin ödediği borç yarım milyar TL’yi aştı

Kendisine geçmişte borç çıkarılan emekliler, 6111 sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandırma hakkına kavuşmuşlardı. 117 bin kişi toplam 472 milyon 542 bin TL borcunu yapılandırmıştı. Fakat bu kapsamda ödeme yükümlülüklerine uyulmadığı için 21 bin 851 kişinin yapılandırması bozuldu.
Yapılandırması bozulanlar ve ilerleyen tarihlerde SGK tarafından borç çıkarılanlar için Ocak 2013’tse yeniden bir yapılandırma hazırlandı. 258 bin 889 kişi bu kapsamdaki borçlarını yapılandırmak için başvurdu.

1 milyar TL borç bu kapsamda yeniden yapılandırıldı. Borcunu yapılandıranlardan 20 bini ise borçlarını ödeyemedikleri için yapılandırmaları bozuldu.

Halen 145 bin 521 emeklinin yapılandırması devam ediyor. Şu ana kadar yapılandırma yani taksitle borç ödenmesi kapsamında SGK’nın tahsil ettiği borç miktarı 568 milyon 869 bin TL. Yani yarım milyar TL emekliden alınıp SGDP kapsamında SGK’nın kasasına girdi. Meclis’te yasalaşmayı bekleyen tasarının hayata geçmesiyle daha fazla miktarda borcun yapılandırmaya sokulup tahsil edileceği tahmin ediliyor.

E-SGM HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ! 

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM? 

SSK RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ! 

TÜM SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ!