İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun gereğince zarar tespit komisyonlarınca başvurulardan 166 bin 962 adedi için tazminat ödenmesine karar verildiğini ve vatandaşlara ödenmesine karar verilen toplam zarar tutarının 2 milyar 847 milyon 532 bin 798 TL olduğunu bildirdi.

 

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı, terör ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarar gören vatandaşların bu zararlarının hızlı, etkin ve adil bir şekilde sulhen karşılanması amacıyla çıkartılan Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun'un 27 Temmuz 2004 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlattı.


 İçişleri Bakanı, bu kanun ile vatandaşların; ölüm, yaralanma ve sakatlanma, taşınır ve taşınmaz mallarında oluşan zararlar, tarım ve hayvancılıkla ilgili zararlar ile mal varlıklarına ulaşamamaları nedeniyle uğradıkları zararların karşılandığına işaret etti.
 

Söz konusu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar zarar tespit komisyonlarınca toplam 361 bin 279 başvuru yapıldığını, bu başvurulardan 307 bin 789 adedinin sonuçlandırıldığını belirten İçişleri Bakanı, sonuçlandırılan bu başvurulardan 166 bin 962 adedi için tazminat ödenmesine karar verildiğini söyledi.
 

İçişleri Bakanı, bugüne kadar zarar tespit komisyonlarınca olumlu sonuçlandırılan ve sulhname imzalayan vatandaşlara ödenmesine karar verilen toplam zarar tutarının 2 milyar 847 milyon 532 bin 798 TL olup bu zararın tamamının ilgililere ödenmek üzere valiliklere aktarıldığını bildirdi.


Anka