Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen çatı iddianamede, FETÖ’nün yapısı ve kuruluşuna yönelik ilginç tespitler yer alıyor. İddianamede dikkat çeken en önemli ayrıntı ise örgütün sızdığı tüm kamu kurumlarında örgütün sembolü olarak benimsenen Halley kuyruklu yıldızını kullandığı iddiaları...

2009 SONRASI BANKNOTLARIN TAMAMINDA VAR
Bu iddialar bugün Bloomberg'de de yer aldı. Bloomberg'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye dayandırarak hazırlanan haberde Halley kuyruklu yıldızının 2009 yılından itibaren tedavüle giren banknotların tamamına da yerleştirildiği ifade edildi. 


2009 sonrası tedavüle giren 20 TL

 
2009 öncesi tedavüle giren 20 TL


2009 sonrası tedavüle giren 20 TL

 
2009 öncesi tedavüle giren 50 TL

CİZVİT TARİKATINA BENZETİLDİ
İddianamede FETÖ ile Hıristiyan Cizvit Tarikatı arasındaki benzerlik ve paralelliklere de şöyle değinildi: “Cizvitlere göre insan ruhuna ve zihnine ulaşmanın en kestirme yolu eğitim alanından ve okullardaki aktif öğretiden geçmektedir. Cemaatte aynı yolu takip etmiştir. Cizvitler dünyanın hemen her yerinde karışıklığa neden olmuş bir tarikat olarak eleştirilmiştir. Günah itiraf odalarına yakın durarak devlet işlerinde birçok sırrı elde ettikleri ve bunları tarikatın çıkarları için kullanmaya çalışmışlardır. Gülen örgütü de istihbarata ve devletin güvenliği ile ilgili gizli birimlere sızıp elde ettikleri devlet sırlarını ve kişisel sırları örgüt amacı için siyaseten kullandıklarından birer birer devletler tarafından düşman ilan edilmişlerdir (Türkiye, Azerbaycan ve Gambiya). Cizvitler dünyanın yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya doğru değiştirilebileceğine inanırlar. Kültürler arası diyalog onlara göre önemlidir. Bunlar cemaat içinde önemlidir.


Habertürk