Bazı maddeleri bu yılın Temmuz ayında bazılarının ise Ocak 2013’te yürürlükte olacak Türk Ticaret Kanunu’yla ilgili bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirten Sürenkök, “Kanun uygulamaya girmeden bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu, sanayicilerimizin görüş ve önerilerini ilgililerle çeşitli platformlarda paylaşmıştık. Bu çerçevede yeniden düzenlenen maddeler oldu. Biz, bu kanunun 2023 hedefinin tutturulması yönünden yararlı olacağı kanaatindeyiz” dedi.
Adana Sanayi Odası ve Adana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen Yeni Türk Ticaret Kanunu’na yönelik düzenlemeleri içeren seminerde konuşan ADASO Başkanı Sürenkök, “Yeni TTK’yı ekonomimizin önünü açacak en önemli adım olarak görüyoruz” diye konuştu.

İş dünyası temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşan Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çeker de yeni kanunun ‘dürüst ticaretin kurallarını uygulamayı’ hedeflediğini söyledi. Uygulamanın elektronik imza kullanımından tek ortakla anonim ve limited şirket kurabilme gibi yenilikler içerdiğini anlatan Prof.Dr. Çeker, şirketlerin 12 ay içerisinde esas sözleşmelerini Yeni TTK’ya uyumlu hale getirmeleri gerektiği uyarısında bulundu.
ADASO yetkilileri ilgi gören seminer notlarının adaso.org.tr internet adresinden temin edilebileceğini bildirdi.




İHA