Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, YKM'nin yüzde 63 hissesinin 190 milyon TL bedelle Boyner Büyük Mağazacılık'a devrini sağlayacak anlaşmanın şubat ayında imzalandığını açıklamıştı. Devir işlemi ile ilgili olarak ön alım ve marka hakkı dahil olmak üzere pek çok davanın süregeldiğini belirten, Rekabet Kurulu'ndan çıkan onay kararının ise atacakları adımlar açısından kendilerini durdurmayacağını söyleyen Saruhan Tan, "Biz bu yola çıkarken uzun bir yolculuk olacağını biliyorduk. Daha önceki pek çok davada olduğu gibi, Rekabet Kurulu'ndan olur çıktığı halde üst mahkemeler tarafından bozulmuş pek çok karar var. Rekabet Kurulu bizi şikâyetçi statüsüyle sürece dahil ettiği halde, sonrasında itirazlarımızı ve raporlarımızı dikkate almadı. Bu ve benzer noktalarla ilgili itirazlarımız sabittir ve yargı nezdinde gerekli tüm adımları atacağız." dedi. 

Tan ailesi adına açıklama yapan YKM hissedarı Saruhan Tan, Rekabet Kurulu'nun bu kararla tekele onay verdiğini, tüketici ve tedarikçi açısından olumsuz sonuçlar doğuracak karara, İdare Mahkemesi'nde itiraz edeceklerini belirtti. Tan, 14 Mart'ta ön inceleme sürecini başlatan, haziran ayının ilk haftasında YKM hisselerinin Boyner Büyük Mağazacılık AŞ'ye devri ile ilgili olarak nihai inceleme kararı veren Rekabet Kurulu'nun, sadece 2 ay gibi kısa bir sürede bu incelemeyi tamamlayarak, devre onay vermesinin düşündürücü olduğunu söyledi. Rekabet Kurulu'nun daha önce incelemeye aldığı başvurularda "nihai sürecin" en az altı ay sürdüğüne dikkat çeken Saruhan Tan, "YKM ile ilgili nihai inceleme 2 ay gibi kısa bir sürede ve konuyla ilgili sözlü savunma ya da raporlarımız dikkate alınmadan tamamlandı. Bunun adil olmadığını düşünüyoruz." dedi. 

YKM ilk mağazasını 1950'de Sultanhamam'da açtı. Türkiye'yi çok katlı mağaza ile tanıştıran, taksitli satışı icat eden Nuri Güven tarafından kurulan YKM'nin bugünkü ortaklarından Lale Güven Tuğlu, Ali Fethi Ağralı, Kemal Tuğrul Ağralı, Fuat Turgay Ağralı, Nuşin Oral, Murat Emir Kunt ve Esin Taboğlu, hisselerini devretmek isterken Tan ailesi hisse devrine itiraz ediyor. Saruhan Tan, bu konuda, "Biz, hisselerini satan değil YKM'de kalarak, şirketi büyütmek isteyen tarafız. Başından itibaren tüm fonlarla bu temelde görüşmeler yürüttük. Dedemizin kurucusu olduğu, başta annemiz Gülay Tan olmak üzere hepimizin 62 yıldır büyük emek verdiği YKM'yi satıp ne yapalım? Bu, bizim bildiğimiz iş. Daha da geliştirerek, Türkiye'nin güçlü bir markası haline getirmek istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı. EKONOMİ SERVİSİ 




Zaman