İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İmam Hatipli olmanın sabrın adı olduğunu belirterek, "Hanım kardeşlerim bundan 15 yıl önce üniversitelerin önünde zulmedilerek bekletildiler. Oradaki dik duruşun adıdır İmam Hatipli olmak. Geçmişe nazaran bugün omuzlarınızdaki sorumluluk çok daha fazladır." ifadesini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlik projeleri destekleme programı kapsamında gerçekleştirilen ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından imam hatip okulları arasında düzenlenen spor oyunlarında başarılı sporculara ödülleri takdim edildi.

Temurci, programda yaptığı konuşmada, imam hatipli olmanın büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade ederek, İmam Hatipli olmanın sorun olduğu bir ülkeden, Cumhurbaşkanı'nın imam hatipli olduğu bir Türkiye'ye gelindiğini belirterek, öğrencilerin omuzlarınızdaki sorumluluğun bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini kaydetti.

Necip Fazıl Kısakürek'in Milli Türk Talebe Birliği'nde, gençliğe hitabesindeki, "Genç adam! Bundan böyle senden beklediğim, manevi babanın tabutunu musalla taşına, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını da gediğine koymandır. Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes. Ey kahbe rüzgar, artık ne yandan esersen es." sözlerini hatırlatan Temirci, şu ifadelere yer verdi:

"O gün o salonda Cumhurbaşkanımız ve dava arkadaşları da vardı. Onlar, davanın savunucusu oldular. Suriye'de, Filistin’de, Bosna’da, dünyanın neresinde bir mazlum varsa, onların yanında saf tutanlar, önce İmam Hatipli kardeşlerimiz oldular. Sizler sadece normal bir okulda okumanın dışında anlamlı bir davanın da savunucularısınız. Önder ve Öncü gençliğin sorumluluğu giderek artmıştır. İmam Hatipli olmak, bir davanın, ahlakın, erdemin adıdır. İmam Hatipli olmak, sabrın adıdır. Hanım kardeşlerim bundan 15 yıl önce üniversitelerin önünde zulmedilerek bekletildiler. Oradaki dik duruşun adıdır İmam Hatipli olmak. Geçmişe nazaran bugün omuzlarınızdaki sorumluluk çok daha fazladır. Ümmet, dünyanın neresinde sıkıntıya düşerse, ilk ayağa kalkıp 'ben de varım' diyecek olanlar sizlersiniz. İnşallah imam hatip neslinin içinden yeni Recep Tayyip Erdoğan'lar çıkacaktır. Buna gönülden inanıyorum."

İstanbul İmam Hatipler Arası Spor Oyunları ödül töreni, 10 branşta başarı sağlayan sporculara madalya ve kupa takdiminin ardından sona erdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Atletizm salonunda yapılan programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Bozkurt, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Mustafa Canbey, öğrenciler, aileler ve çok sayıda davetli katıldı.