İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesi tarafından Kasım ayı kültür özel etkinlikleri kapsamında "Medeniyetler Beşiği Kudüs" başlıklı sempozyum düzenlenecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde 17-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumda Kudüs'ün tarihi ve dinler açısından önemi ele alınacak.

Üç gün boyunca devam edecek sempozyumda, "İlahi Dinler ve Kudüs", "İslam Şehri Kudüs", "Seyyahların ve Seyahatnamelerin Penceresinden Kudüs", "Sivil Toplum Kuruluşlarının Gözünden Kudüs", "Türkler ve Kudüs", "19'uncu yüzyılda Kudüs", "Edebiyata ve Sanata Yansıyan Kudüs" başlıkları konuşulacak.

Sempozyuma aralarında İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Ürdün Prensi Kudüs Başdanışmanı Prof. Dr. Muhammed Al Ghosheh, Kudüs Eski Müftüsü Dr. İkrime Sabri ve Mescidi Aksa'nın İslam Vakıflar Başkanı Ömer Fehmi Abadallah Avadallah olmak üzere dünyanın bir yanından 33 akademisyen konuşmacı olarak yer alacak.

Program kapsamında ayrıca fotoğraf sergisi ve Kudüs tanıtım filmi izlenime sunulacak.