ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen, "Sıfır Atık Projesi"nin dördüncü etkinliği Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Antalya, Denizli ve Kocaeli'nde gerçekleştirilen "Sıfır Atık Projesi"nin anlatıldığı etkinlikler Gaziantep'te devam etti.

Sıfır Atık projesinin detaylarıyla ele alındığı programda geri dönüşüm ve çevre duyarlılığına dikkat çekildi.

Etkinlikte atıkların depolanmasının çevreye olumsuz etkileri olduğu belirtilerek, atıkların geri dönüştürülmesi durumunda ekonomiye sağlayacağı katkılar uygulamada elde edilen örneklerle anlatıldı.

Söz konusu etkinlikte, Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Dökmeci birer konuşma yaptı.

- Proje 17 Nisan'da Adana'da anlatılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefiyle uygulanan proje, 30 pilot şehirde uygulanacak.

Beşincisi 17 Nisan'da Adana’da gerçekleştirilecek projenin, başta kamu kurumları olmak üzere tüm Türkiye'ye yayılması amaçlanıyor.