AMMAN (AA) - Ürdün ordusunun, Suriye sınırında gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda, bir kaçakçının öldüğü ve çok sayıda uyuşturucu hapın ele geçirildiği bildirildi.

Ürdün ordusu yaptığı yazılı açıklamada, narkotik şube ve güvenlik birimlerinin desteğiyle ülkenin kuzey askeri bölgesinde düzenlenen operasyonda, yüksek miktarda uyuşturucu maddenin ülkeye girişinin engellendiği ifade edildi.

İki kişinin dün Suriye'den Ürdün'e kaçak yollarla girmeye çalıştığının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, "Bunun ardından angajman kuralları uygulandı. Yaşanan çatışmada, kaçakçılardan biri öldü, diğeri ise Suriye tarafına kaçtı." ifadesi kullanıldı.

Çatışmanın ardından yapılan kontrolde uyuşturucu etkisi olan 21 bin adet Tramadol ve 240 bin adet Captagon hap ele geçirildi.

Ürdün sınırı, Suriye'de 2011'de iç savaşın patlak vermesinden bu yana uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlara sahne oluyor. Suriye ile 375 kilometre uzunluğunda sınır hattı bulunan Ürdün'de, 750 bini olayların başlamasından önce girenler olmak üzere, 1 milyon 390 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğu kaydediliyor.