KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası'na üye memurlar, bugün tüm Türkiye'de bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor. Türkiye genelinde 100 bin memurun iş bıraktı. Ankara'da 15 bin memur Maliye Bakanlığı'na yürüyüyor. Yapılacak eylem adliyelerden Sosyal Güvenlik Kurumlarına, vergi dairelerinde, nüfus işlerine ve kaymakamlıklara kadar 43 kamu kurumunu ilgilendiriyor. Bu kurumlarda yapılacak işlemlerde ciddi sıkıntılar yaşanacak.

POLİS TOPLU GRUPLARA İZİN VERMEDİ

Ankara'nın dört bir yanından gelen memurlar saat 10.30'da Kızlay Güvenpark'ta toplanmaya başladı. Ulus'tan 1500 kişilik bir grup yürüyüşe geçerken Eskişehir yolu üzerindeki Hazine, SGK, Sayıştay ve Ekonomi Bakanlığı gibi kurumlardan memurlar da Kızılay'a gelmek üzere yola çıktı. Polisin toplu halde yürümelerine izin vermediği grupların parçalar halinde yürüdükleri öğrenildi.

MEYDANLARDA TOPLANDILAR

Memurların toplanma merkezi olan Güvenpark'ta Türk Büro-Sen ile Büro Emekçileri Sendikası'ndan yaklaşık 3 bin memur bulunurken, çevik kuvvetin de toma araçlarıyla hazır bulunduğu dikkat çekti. Diğer şehirlerde de her iki sendikaya üye memurlar şehir merkezlerinde toplanmaya başladı.

'İŞLERİNİZİ PERŞEMBE YAPIN' ÇAĞRISI

Adliyeler, sosyal güvenlik şubeleri, vergi daireleri, nüfus ve vatandaşlık işleri, kaymakamlıklar, valilikler dahil olmak üzere 43 kamu kurumunda hizmet verilmiyor. Türk-Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, mağdur olmamaları için vatandaşlara 'işlerinizi ya bugün ya da perşembe günü gerçekleştirin. 43 kamu kurumuna gitmeyin' çağrısında bulundu.

ADLİYEDE HALAYLI EYLEM

İstanbul'da da Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 200 personel, kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması gibi taleplerde bulundu. Ellerinde “Bu işyerinde grev var" yazılı pankart taşıyan işçiler, “Yargıda adalet istiyoruz", “Ücretli köle olmayacağız" şeklinde sloganlar attılar. Adliyenin vatandaş girişi olan C kapısı önünde toplanan grup, halaylar çekti.

İŞTE MEMURLARIN İSTEKLERİ...

- Kamuda iş yoğunluğu ve personel yetersizliği gibi gerekçelerle fazla mesai çalışması yapıldığı halde 02 Kasım 2011 tarihinde çıkartılan 666 Sayılı KHK ile 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin çalışanlara ödenmesi,

- Memurun iş güvencesinin kaldırılmak istenmesi

- Ücret adaletsizliğinin giderilmesi,

- Ek ödeme ve her türlü ücretin emekliliğe dahil edilmesi,

- Özelleştirme ve taşeronlaşmaya son verilmesi,

- 4/B - 4-C uygulamasına son verilmesi,

- Uluslararası normlarda Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı verilmesi

- Vergide adalet sağlanması,

- Hükümet ve bürokrasi tarafından yapılan sendikal ayrımcılığa dur denilmesi,

- Kamudaki kadrolaşmaya son verilmesi.