o    “Arabuluculuk Yasa Tasarısı”  nın olumsuz yanlarını içeren dilekçeleri ilgili makamlara fakslayan grup avukatları, 100 saat eğitim hakkında facebookta aşağıdaki paylaşımları yapmaktadırlar.hukukihaber.net

“Madem ki  Avukatın yapacağı işleri, 100 saatlik temel  eğitim ile her meslek mensubunun yapmasına olanak verilecektir; Arabozuculuk olarak görmeyin ama,  bu normal ise bizim de haklı taleplerimiz vardır!

1. Hepimiz 4 yıllık üniversite mezunuyuz. İktisat, Maliye, Muhasebe ve Vergi Hukuku Eğitimi aldık. 100 saatlik temel eğitimle MALİ MÜŞAVİR olmak istiyoruz.

2. Hepimiz 4 yıllık üniversite mezunuyuz....... Çevre Hukukunu, İmar Mevzuatını ve Kat Mülkiyeti Kanununu biliyoruz. 100 saatlik temel eğitimle MİMAR olmak istiyoruz. Proje çizmemize izin verilmesini istiyoruz.

3. Hepimiz 4 yıllık üniversite mezunuyuz. İmar Mevzuatını, Yapı Denetim Mevzuatını ve Kat Mülkiyeti Kanununu biliyoruz. 100 saatlik temel eğitimle İNŞAAT MÜHENDİSİ olmak istiyoruz.

4. Hepimiz 4 yıllık üniversite mezunuyuz. Adli Tıp eğitimi aldık, Kriminoloji eğitimi aldık, ehliyet kursundan ilk yardımı biliyoruz. 100 saatlik temel eğitimle en azından ADLİ TABİP olmak istiyoruz.

5. Hepimiz 4 yıllık üniversite mezunuyuz. Türk Dili eğitimi aldık. 100 saatlik temel eğitimle Türkçe ÖGRETMENİ olmak istiyoruz.

6. Hepimiz 4 yıllık üniversite mezunuyuz. İnkılâp Tarihi ve Türk Hukuk Tarihi eğitimi aldık. 100 saatlik temel eğitimle TARİH ÖĞRETMENİ olmak istiyoruz.

7. Hepimiz 4 yıllık üniversite mezunuyuz. Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi eğitimi aldık. 100 saatlik temel eğitimle FELSEFECİ ve SOSYOLOG olmak istiyoruz.

8. Hepimiz 4 yıllık üniversite mezunuyuz. İngilizce Eğitimi aldık. 100 saatlik temel eğitimle İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ olmak istiyoruz.

9. Hepimiz 4 yıllık üniversite mezunuyuz. Psikoloji, Kriminoloji eğitimi aldık. 100 saatlik temel eğitimle PSİKOLOG olmak istiyoruz.

10. Hepimiz 4 yıllık üniversite mezunuyuz. Deniz Ticaret Hukuku eğitimi aldık. 100 saatlik temel eğitimle UZAKYOL GEMİ KAPTANI olmak istiyoruz.

MESLEK SAHİPLERİNİ TENZİH EDERİZ.

 Ama bizim yukarıdaki taleplerimiz ne kadar gerçeğe aykırı ise, Arkeologdan, Kimyagerden, Mühendisten, Doktordan, Öğretmenden, Mimardan, Biyologdan, Eczacıdan, Dişçiden, Veterinerden, Jeologdan, Müzisyenden, Ressamdan, Denizciden v.s aklınıza gelen her meslekten arabulucu olması da, bilime, hukuk mantığına ve akla aykırıdır!

ARABULUCULUĞU, AVUKAT OLMAYANLAR YAPAMAMALIDIR…!!”

“İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu”

www.hukukihaber.net

AVUKATLAR: “ARABULUCULUĞUN HUKUKÇU OLMAYAN KİŞİLERCE YAPILMASINA KARŞIYIZ!!!“