Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanırken, Bolu Dağı karayolunda kar kalınlığı 30 santimetreye, kayak ve kış turizminin merkezi Uludağ'da 2,80 metreye ulaştı. Son yılların en soğuk kışını geçiren İstanbul'da ise kar, önceki geceden itibaren etkisini artırdı. Özellikle Anadolu yakası beyaza büründü ve eşsiz güzellikte manzaralar ortaya çıktı. Kar yağışının bugünden itibaren İstanbul'u terk etmesi bekleniyor.

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok ilde eğitim aksadı. Konya, Bursa, Karaman, Kütahya ve Isparta olmak üzere 16 ilde eğitime bir gün ara verildi. Kar yağışı nedeniyle 8 ilde toplam bin 283 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. İstanbul'da önceki gün gece yarısından sonra etkisini artıran kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Son birkaç günü yağmurlu geçiren İstanbul'da kar yağışı tekrar başladı. Kar yağışı özellikle Anadolu yakasında etkili oldu. Yaklaşık bir haftadır kuru ayazın etkili olduğu Ankara'ya da kar yağışı geri döndü. Bolu Dağı'nda ise aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle karayolunun yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Özellikle Kaynaşlı, Bakacak, Karanlıkdere ve Sarıyayla mevkilerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Kahramanmaraş-Göksun karayolu, Püren Tüneli mevkiine çığ düşmesi sonucu bir süre ulaşıma kapandı. Yapılan çalışmalar sonucu yol ulaşıma açıldı. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Ortaköy'de, içinde 13 öğretmenin bulunduğu köy minibüsü karda mahsur kaldı. Malatya merkez, Yeşilyurt ve Akçadağ ilçesinden takviye ekiplerin katıldığı çalışmayla yaklaşık 10 saat sonra öğretmenlere ulaşıldı. Öte yandan, Pütürge'den Malatya'ya gelirken Kubbe Dağı'nda bir minibüste mahsur kalan 9 kişinin de, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldığı bildirildi.




ZAMAN