ntvmsnbc

İSTANBUL - Ümraniye'de  bir gecekonduda 27 Haziran 2007'de 27 el bombasının bulunmasyla başlayan Ergenekon soruşturmasının delilleri arasında bulunan telefon görüşme kayıtlarının bilançosu ortaya çıktı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet savcılığının talimatıyla şüphelileri incelemeye alan Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri bu süreçte şüphelilerin toplam 250 bin telefon görüşmesini dinleyip kayıt altına aldı.

Tek tek çözümü yapılan ve gözden geçirilen görüşme içeriklerinde soruşturmaya konu suç unsuru bulunup bulunmadığı araştırıldı ve 50 bininde suç unsuru tespit edildi.

200 BİNİ İMHA EDİLDİ
Akşam gazetesinin haberine göre; savcılık talimatıyla yapılan dinlemelerde şüphelilerin konuştuğu herkes de dinlemeye takıldı. Böylece kayıt altına alınan görüşme sayısı 250 bin'i buldu.

Görüşme kayıtlarında yaklaşık 1000 kişinin dinlemeye takıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında suç unsuru olduğu tespit edilen 50 bin görüşme, Ergenekon ana davası ve Ergenekon 2. davasındaki delil klasörlerine girdi.

50 bin görüşme kaydıyla ilgili ana davada 108, ikinci davada ise 119 kişi hakkında dava açıldı. Görüşme kayıtlarında suç unsuruna rastlanmayan 200 bin görüşme ise savcılıktalımatıyla imha edildi.

DİNLEMEYE TAKILANLAR
12 Hazİran 2007'de Ümraniye'deki bir gecekonduda ele geçirilen bombalarla başlayan Ergenekon soruşturmasında çok sayıda kişi teknik ve fiziki takibe alındı.

Bazı isimler şöyle:

Oktay Yıldırım, Muzaffer Tekin, Ergün Poyraz, Veli Küçük, Sevgi Erenerol, Vedat Yenerer, Güler Kömürcü, Sami Hoştan, Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay, Ali Yasak, Emin Gürses, Kemal Alemdaroğlu, Doğu Perinçek, İlhan Selçuk, Kemal Kerinçsiz, Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Sinan Aygün, Turhan Çömez, Adil Serdar Saçan, Yalçın Küçük, Bedrettin Dalan.