28 Şubat soruşturması kapsamında düzenlenen ikinci dalga operasyonda, aralarında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Önceki gün başlayan operasyonda gözaltına alınan 4’ü muvazzaf 11 asker dün sabah saatlerinde Ankara Adliyesi’ne getirildi.

11 asker adliyedeki savcılık sorgularının ardından ‘hükümetin görev yapmasını tamamen ya da kısmen engellemek’ suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme gece saatlerinde Erol Özkasnak, muvazzaf albaylar Mustafa Hakan Bural, Ahmet Dağcı, Bahaddin Çelik, Mustafa İhsan Tavazar; emekli albaylar, Veli Seyit, Osman Bülbül ve Seyfullah Sönmez'in tutuklanmasına karar verdi.

Emekli askerler; Yaşar Bülent Aksaray, Güneş Kral ve İbrahim Raşit Çağan ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erol Özkasnak ile birlikte tutuklanan emekli askerler Sincan Cezaevi’ne; muvazzaf askerler ise Mamak Askeri Cezaevi’ne gönderildi.

TUTUKLU SAYISI 26'YA YÜKSELDİ
28 Şubat soruşturması kapsamında ilk operasyon geçen hafta başlamış ve aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir’in de olduğu 18 kişi tutuklanmıştı.

Bu gece tamamlanan ikinci dalga operasyonun adli süreciyle birlikte, soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı da 26’ya yükseldi.



NTV