Habertürk Gazetesi'nden Beycan Üçkardeş'in haberine göre Mersin'de S.Ö. ve E.G. çifti, 1’i kız 4 çocuk sahibi oldu. Tüm erkek çocuklara babalarının adı verildi. Çift, 2014’te boşanma kararı aldı. Koca S.Ö. dava açtı. E.G. de karşı dava açarak dil kursu sahibi eşinden 2 milyon lira tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, çocukların geçici velayetini anneye verdi.

Anne E.G.’nin iddiasına göre S.Ö., eğlenmeye götüreceğini söyleyip aldığı çocuklarına “Karakola gidip ‘Annemiz bizi sokağa attı’ derseniz polisler annenizi eve getirir ve barışırız” diyerek kandırdı. S.Ö., sonra da karakola giderek suç duyurusunda bulundu. Mahkeme çocukların geçici velayetini babaya verirken, anneye de 15 günde bir çocuklarını görme izni verdi.

Babalarının çocukları kandırdığını öne süren anne E.G., uzmanlar gözetiminde bilirkişi raporu hazırlanmasını istedi. Ayrıca dosyaya çocukların gerçeği anlattığı ve babalarının kendilerini dövdüğünü öne süren ifade görüntülerini verdi. Mahkemeye olayın ardından eşi ile yaptığı telefon konuşmalarının kayıtlarını delil olarak sundu ve tazminat talebinden vazgeçtiğini, sadece çocuklarının velayetini istediğini belirtti. Ancak baba S.Ö., söz konusu görüntülerle konuşma kayıtlarının delil olamayacağını öne sürerek itiraz etti.

SUÇ DUYURULARI

Mahkeme çocuklarla ilgili yeniden bilirkişi talep etti. Ancak S.Ö. bilirkişi raporuna itiraz etti. Aynı olay 3 kez tekrarlandı. S.Ö. raporu hazırlayan 12 kişi hakkında ‘yanlı davrandıkları’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Ayrıca eşinin annesi ve babası hakkında da çocuklarına kötü davrandıkları gerek- çesiyle dava açtı. Eşi E.G. hakkında da akli dengesinin yerinde olmadığı ve çocuklarına kötü davrandığı iddiasıyla iki ayrı dava açtı. Eşinin avukatı hakkında da ‘tehdit’ ve avukatlık mesleğine etik davranmadığı gerekçesiyle hem baroya hem de Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

3 BİN SAYFAYI AŞTI

Haciz memurları eşliğinde çocuklarını görmeye giden anne E.G., babalarının çocukları göstermediğini iddia ederek karakola suç duyurusunda bulundu. S.Ö. bu kez karakolda görevli 1 komiser ile 7 polis hakkında kendisine kötü muamele yapıldığı gerek- çesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. S.Ö. adliye polis noktasında bulunan 17 polis hakkında da suç duyurusunda bulundu. Mahkemede hâkime, “Siz bu dosyadan menfaat elde ediyorsunuz” diyerek reddi hâkim talebinde bulundu. Mahkeme ceza davaları haricindeki tüm davaları birleştirince dosyadaki evrak sayısı 3 bin sayfayı aştı. Dava dosyasına bakan hâkimlerden biri iddiaya göre iç tayin istedi.

‘TEK DERDİ PARA’

Baba S.Ö., “Eşimin tek derdi para. Benden para kopartabilmek için bu şekilde olayı uzatıyor” derken Anne E.G., “Tek isteğim çocuklarımı yanıma alabilmek. Bunun için de tazminat talebimden de vazgeçtim zaten” dedi. Dava hâlâ devam ediyor.