Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk, ilk kez milletin hazırladığı bir anayasa ile yola çıkıldığına dikkat çekerek, "Simitçisinden dolmuşçusuna, iş adamından İstanbul'daki boyacıya kadar binlerce insanımızın görüşlerini alarak sansürlemeden defterimize görüşlerimize aldık. Uzun soluklu anayasalar milletin değerlerini yansıtan ve milletin görüşlerini yansıtan anayasalardır. Yeni yapılacak anayasanın da uzun soluklu olabilmesi için, böyle bir çalışma yaparak sürece katkı sunmak istedik." dedi.
Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk, ilk kez milletin hazırladığı yeni anayasa ile yola çıktıklarını ifade ederek, bu konuda yeni anayasaya ilişkin temel ilkeler bazında ve metinsel bazda bir takım çalışmaları bazı sivil toplum kuruluşlarının yaptığını hatırlattı. Yaptıkları çalışmaların cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu dile getiren Öztürk, "Cumhuriyet tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu güne kadar anayasala hep olağan üstü dönemlerde hazırlanmış, mevcut 1982 anayasamız da o şekildeydi. Biz yeni anayasa çalışmalarına farklı katkı sunduk. Konya ve İstanbul'da açtığımız stantlarda 2000'in üzerinde vatandaşla bire bir görüşerek sosyal farklı katmanlardan milletin hazırladığı anayasayı oluşturduk. Bu çalışmayı bu gün Anayasa Komisyon Başkanı Burhan Kuzu'ya teslim edeceğiz. Meşruiyetin kaynağı millettir. Milletin kalbi olan parlamentoya bu defteri olduğu gibi teslim ederek, bu sürece olumlu manada katkı yapmak istedik." diye konuştu.
 
Özkan Öztürk, yaptıkları anayasa çalışmada milletin istediği temel 4 hususun olduğunu belirtti. Öztürk bu hususları, "özgürlük, hızlı ve etkin, ideolojiden arındırılmış bir adalet beklentisi, sosyal devlet anlayışı ve 5 yıllık temel eğitimden sonra isteyenin dileği okula gidebilmesi" olarak sıraladı.
 
(CİHAN)