Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 31 civarında yerde arama yapıldığı ve emekli Orgeneral Çevik Bir hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, aramalar bu sabah saat 08.00 itibarıyla başladı. Arama yapılan yaklaşık 31 adres, Ankara ve İstanbul'un da aralarında olduğu değişik illerde bulunuyor.

Hakkında gözaltı kararı çıkartılan kişiler arasında 28 Şubat sürecinde Genelkurmay 2. Başkanlığı görevinde bulunan emekli Orgeneral Çevik Bir de yer alıyor.



'31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı var'


HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, 28 Şubat sürecine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunduğunu bildirdi.

Hamsici, basınla tanışma toplantısında gazetecilerin soruşturmaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunduğunu söyleyen Hamsici, Çevik Bir ve Abdullah Kılıçarslan'ın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin gözaltına alındığını öğrendiklerini aktardı.



Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, Niğde, Çanakkale ve Eskişehir'de arama yapıldığı ve yaklaşık 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, hakkında gözaltı kararı çıkarılan kişiler, emekli askerlerden oluşuyor.




Eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel: 'Evimde arama da yok'


Eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Nuh Mete Yüksel, evinde arama yapılmadığını belirtti.

Nuh Mete Yüksel, Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin 28 Şubat sürecine ilişkin soruşturması kapsamında evinde arama yapıldığı iddialarına ilişkin, ''Bana intikal eden bir şey yok. Evimde arama da yok'' dedi.


AA