Yapılan son duruşmada iddia makamı savcı, okul müdürlerinin iyi niyetle hareket ettiklerini, kendilerine çıkar sağlamadıklarını ve bu nedenle tüm okul müdürlerinin beraat etmesi gerektiği görüşünü belirtti. Savcının bu talebi 10 ile 18 yıl arasında hapis istemiyle tutuksuz yargılanan 40 okul müdürünü sevindirdi. Sanık müdürler için son sözü önümüzdeki ay yapılacak son duruşmada mahkeme heyeti söyleyecek.
 
Konak ve Karabağlar bölgesinde 40 okulun müdürü, mahkemede verdikleri ortak ifadede, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen bütçenin yetersiz kaldığını, öğrencilerin üşümemesi için Hakan Ö adlı kömür satıcısı ile veresiye kömür alımı konusunda anlaştıklarını söyledi. Paranın yarısını peşin kalan kısmını bütçeden gelecek kaynaktan ödenmesi konusunda kömür satıcısı ile anlaşma yaptıklarını belirten okul müdürleri, rakip kömürcülerin İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı'na yaptıkları şikayetler üzerine haksız bir şekilde yargılandıklarını, öğrencilerin çıkarından başka bir şey düşünmedikerini söyledi.
 
MİLLİ EĞİTİM MÜFETTİŞLERİ 'SUÇ UNSURU YOK' DEDİ
 
Rakip kömürcülerin şikayeti üzerine İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri yaptıkları soruşturma sonunda 'suç unsuru bulunmadığı' yönünde karar verdi. Ancak, Cumhuriyet Savcısı, müfettişlerin aksine okul müdürlerinin kömür ihtiyacını aynı kişiden karşıladıklarını, ihaleye fesat karıştırdıklarını ve çıkar amaçlı suç örgütü kurduklarını iddia etti. Savcının iddiası üzerine 40 okul yöneticisi hakkında çete davası açıldı. Savcının dava açması üzerine 40 okul müdürü iki yıldır çete suçundan yargılandı. Müdürler ile ilgili son sözü önümüzdeki ay mahkeme heyetinin söyleyeceği belirtildi.